Всього з двох інгредієнтів: найсмачніший крем-сир можна приготувати вдома (відео)

Читать на русском
Автор
На цей рецепт ви витратите зовсім мало часу
На цей рецепт ви витратите зовсім мало часу. Фото Скриншот з відео

Чудовий рецепт домашнього крем-сиру

Ми розповідали, як приготувати ароматну ягідну наливку. Тепер ділимось рецептом дуже смачного крем-сиру. Цей продукт полюблять додавати у різноманітні десерти та закуски, однак у магазинах ціна зашкалює.

Втім, ніжний вершковий сир легко приготувати самотужки. Рецептом поділився кулінарний блогер та шеф-кухар Вадим Рачок. За його словами, замість вершків можна використовувати сметану, але в цьому випадку сиру вийде трохи менше. Лимонний сік можна замінити 1 г лимонної кислоти.

Інгредієнти:

  • 500 г вершків 33% жирності
  • 10 г лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Влийте вершки в широкий сотейник або сковороду. Поставте на плиту та нагрійте до гарячого стану, але не дайте закипіти.
  2. Постійно помішуйте, щоб вершки не підгоріли. Коли маса нагріється, зменшіть вогонь до мінімуму.
  3. Додайте лимонний сік і продовжуйте помішувати протягом 2 хвилин, поки суміш не загусне. Перелийте масу через сито, застелене марлею.
  4. Накрийте сир марлею або плівкою і поставте в холодильник на 6-8 годин. Можна поставити зверху щось важке — тоді сир швидше загусне.

Насолоджуйтесь ніжним та вершковим домашнім крем-сиром. Його можна використовувати для приготування бутербродів, десертів, соусів та інших страв. Також ми розповідали, як заготувати на зиму кабачки.