Ароматні медові коржики на Маковія за 15 хвилин: навіть діти забудуть про магазинне печиво
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Рецепт дуже смачного, солодкого та розсипчастого печива
На Медовий Спас, або, як його ще називають, Маковія, готують спеціальне меню — в ньому повинно бути багато маку та меду. Ідеально до цього свята пасує наступний рецепт.
"Телеграф" розповідає, як приготувати дуже смачне та ароматне печиво з маком. Печивка виходять хрусткими, солодкими та неймовірно смачними. Завдяки маку та меду аромат під час випікання стоїть такий, що куди там магазинному печиву! Ще й спекти його можна дуже просто і дуже швидко — окрім ночі на вистоювання тіста, ви потратите всього кілька хвилин вашого часу безпосередньо на роботу з ним.
Інгредієнти:
- 2,5 склянки борошна
- 0,7 склянки м'якого вершкового масла
- 0,25 склянки меду
- 0,7 склянки цукру
- 1 яєчний жовток
- дрібка ванілі
- 3 столових ложки маку
- 0,5 чайної ложки соди
Спосіб приготування:
- Вершкове масло, цукор і мед збиваємо до пишної маси. Можна зробити це за допомогою міксера.
- У пишну, світлу масу вбийте яєчний жовток, також додайте ванільний екстракт, перемішайте.
- Всипте просіяні борошно і соду, вимішайте до розчинення грудочок. Додайте до масляної суміші лимонну цедру.
- Розділіть тісто на дві рівні частини. Розкатайте кожну частину тіста в продовгувату форму товщиною близько 2-3 см.
- Посипте стіл маком і обкатайте в ньому бруски з тіста з усіх боків. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на ніч або хоча б на 2 години.
- Дістаньте охолоджене тісто з холодильника та розгорніть. Наріжте його кружечками завтовшки близько 0,5 см.
- Викладіть печиво на деко, застелене пергаментним папером, і поставте в духовку. Вона повинна бути заздалегідь розігріта до 180°C.
- Випікаємо печиво 10-12 хвилин. Готове печиво вийміть з духовки і дайте йому охолонути на деку.
Найкраще його їсти саме тоді, коли печиво охолоне. Також ми ділились рецептом особливо апетитного макового пирога.