Старовинна кримськотатарська страва, яку можна у піст: пиріг-равлик Фулту
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Цю смачну страву дуже легко адаптувати до посту
Ми ділились рецептом смачного пісного печива. Тепер пропонуємо дещо розвернути фокус і звернути увагу на кухню кримських татар. Киримли мають багату кулінарну традицію, рекомендуємо звернути увагу на пиріг Фулту.
Цей солодкий пиріг — святкова страва. Рецепт, яким поділились на порталі "Їжакультура", можна адаптувати під різні смаки. Пропонуємо приготувати Фулту з яблуками, а оскільки віряни зараз дотримуються Успенського посту, то пісну його варіацію — замість жовтка змастити тісто перед випіканням водою з цукром.
Інгредієнти:
- 1 кг очищених яблук
- 5 г солі
- 200 г цукру
- 300 г волоських горіхів
- Для тіста:
- 250 мл води
- 4 склянки борошна
- 6 г солі
- 60 мл олії соняшникової
Спосіб приготування:
- Яблука натираємо на крупній тертці, змішуємо з цукром, сіллю та подрібненими горіхами. Замішуємо еластичне тісто з борошна, води, солі та олії. Даємо відпочити 40 хвилин.
- Розкочуємо тісто в тонкі шари, змащуємо кожен шар олією. Викладаємо начинку на тісто, згортаємо рулетом і формуємо равлика.
- Зверху змащуємо водою, в якій розчинений цукор (у непісному варіанті — жовтком). Випікаємо в розігрітій духовці до золотистого кольору.
Приготування цього пирога передається з покоління в покоління – це справжній ритуал з простими інгредієнтами та багатовіковою традицією. Також ми розповідали, як приготувати класичний яблучний пиріг.