Завжди дивіться на чотири ознаки: як вибрати стиглий кавун та не отруїтися

Читать на русском
Автор
1018
Кавун буде смачним та соковитим
Кавун буде смачним та соковитим. Фото pixabay.com

Цей лайфхак вам знадобиться

В Україні розпочався сезон кавунів, і покупцям доводиться розв'язувати непросту задачу — вибрати стиглий та солодкий плід без можливості спробувати його на смак. Адже часто трапляється, що придбаний кавун виявляється водянистим, через що настрій псується, а гроші просто викидаються.

Сьогодні ми хочемо розповісти про чотири основні ознаки, орієнтуючись на які потрібно обирати цю велику червону ягоду. А публікує їх "Телеграф".

Як обрати стиглий смачний кавун

Так, перед тим як вибрати кавун, варто звернути увагу на умови його зберігання. Найкраще, якщо плоди розміщені на дерев'яному піддоні під навісом. Не потрібно купувати розрізані кавуни, якщо вони не зберігаються в холодильнику, адже такі плоди швидко псуються і можуть бути небезпечними для здоров'я. Також не рекомендується купувати кавуни, що продаються біля дороги, оскільки вони можуть вбирати вихлопні гази.

Є кілька порад, як визначити стиглість кавуна. Зверніть увагу на наступні чотири характеристики:

  • Шкірка. Вона повинна бути блискучою, без матового нальоту і з чітко вираженими смугами. Поверхня має бути без тріщин і розломів.
  • Хвостик. Якщо плодоніжка зелена, кавун ще недозрілий. Краще вибирати плоди з підсохлим коричневим хвостиком.
  • Звук. Коли постукаєте по кірці кавуна, звук повинен бути дзвінким, як від барабана. Якщо стиснути кавун, стиглий плід може видавати характерний тріск.
  • Пляма. Справді солодкі кавуни мають земляну пляму жовтого або оранжевого відтінку. Якщо на поверхні видно "сіточку", це додаткова ознака стиглості. Такі кавуни дозріли природним шляхом і не були оброблені хімічними добавками. Уникайте плодів із блідою або зеленою плямою.

Куплений кавун потрібно зберігати у холодильнику чи погріб, так він може зберігатися кілька місяців. А от розрізану ягоду краще з'їсти у той же день чи на наступний за умови зберігання у холодильнику.

Раніше ми писали, як зберігати кавун, щоб він залишився стиглим та хрумким. Вдало обрана тара для зберігання збереже смак кавуна.