Одна помилка робить з котлет "підошву": дешевий інгредієнт врятує страву

Читать на русском
Автор
694
Чому потрібно додавати хліб у котлети
Чому потрібно додавати хліб у котлети. Фото today.ua

Хліб — це не просто "дешевий наповнювач"

Багато хто вважає, що додавання хліба до фаршу для котлет – це ознака того, що кулінару не вистачило м’яса. Часто його заміняють на крупу, наприклад, манку. До речі, ми розповідали, які крупи можна приготувати без світла.

Однак хліб відіграє набагато важливішу роль у формуванні смаку та текстури котлет, ніж ми звикли вважати. Тому не додавати його — це помилка, яка призводить до того, що з котлет виходить "підошва". "Телеграф" розповідає про це детально.

Чому хліб робить котлети соковитішими?

Хліб, замочений у молоці або воді, вбирає в себе вологу і віддає її фаршу під час приготування. Це допомагає зберегти соковитість котлет і запобігає їхньому пересиханню. Також хліб надає фаршу додаткову ніжність, роблячи котлети більш повітряними та легкими.

Чим можна замінити хліб?

Якщо з якихось причин ви не хочете додавати хліб до фаршу, існують альтернативні варіанти. Наприклад, манка, про яку ми вже згадували, також добре вбирає вологу і робить котлети ніжними. Натерта картопля, морква або кабачок додадуть фаршу соковитості та вітамінів. Іноді кулінари зупиняються на вівсяних пластівцях, що роблять страву ситнішою.

Хліб – це не просто наповнювач для котлет, а важливий інгредієнт, який впливає на їхній смак і текстуру. Тому не варто відмовлятися від нього, якщо ви хочете приготувати дійсно соковиті і смачні котлети. Також ми розповідали, як приготувати вдома смачний пиріг до чаю.