Секрет в єдиному інгредієнті: рецепт справжнього одеського форшмаку (відео)
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1837
Улюблена закуска багатьох одеситів
Дехто форшмак обожнює у той час, як інші терпіти не можуть цю страву та вважають її їжею бідняків. Так, ця закуска походить з єврейської кухні Східної Європи, зокрема з Польщі та Литви, але стала популярною в багатьох країнах, включаючи й Україну.
Спершу цю страву готували, аби використати залишки риби, але потім вона прижилася і її почали готувати навіть коли скрутні часи минули. Рецептом справжнього одеського форшмаку поділилися на Instagram-сторінці "yuliia.senych". А секретним інгредієнтом є кислі яблука.
Як приготувати форшмак по-одеськи
Інгредієнти:
- оселедець — 1 шт.;
- яйця — 3 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- яблуко — 1 шт.;
- вершкове масло — 60 г;
- сіль, перець;
- лимонний сік;
Спосіб приготування:
1.Філе оселедця відокремити від кісточок та дрібно порубати ножем.
2.Цибулю дрібно порізати та додати в оселедець.
3.Яблуко та варені яйця натерти.
4.Додати вершкове масло кімнатної температури та полити лимонним соком.
5.Посолити, поперчити за смаком та перемішати.
Раніше ми писали, як приготувати пікантний салат з куркою та персиками. Він буде на столі уже за лічені хвилини.