Секрет в єдиному інгредієнті: рецепт справжнього одеського форшмаку (відео)

Читать на русском
Автор
660
Ситна та смачна закуска Новина оновлена 10 вересня 2024, 13:06
Ситна та смачна закуска. Фото galya-baluvana.kiev.ua

Улюблена закуска багатьох одеситів

Дехто форшмак обожнює у той час, як інші терпіти не можуть цю страву та вважають її їжею бідняків. Так, ця закуска походить з єврейської кухні Східної Європи, зокрема з Польщі та Литви, але стала популярною в багатьох країнах, включаючи й Україну.

Спершу цю страву готували, аби використати залишки риби, але потім вона прижилася і її почали готувати навіть коли скрутні часи минули. Рецептом справжнього одеського форшмаку поділилися на Instagram-сторінці "yuliia.senych". А секретним інгредієнтом є кислі яблука.

Як приготувати форшмак по-одеськи

Інгредієнти:

  • оселедець — 1 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • яблуко — 1 шт.;
  • вершкове масло — 60 г;
  • сіль, перець;
  • лимонний сік;

Спосіб приготування:

1.Філе оселедця відокремити від кісточок та дрібно порубати ножем.

2.Цибулю дрібно порізати та додати в оселедець.

3.Яблуко та варені яйця натерти.

4.Додати вершкове масло кімнатної температури та полити лимонним соком.

5.Посолити, поперчити за смаком та перемішати.

Раніше ми писали, як приготувати пікантний салат з куркою та персиками. Він буде на столі уже за лічені хвилини.