Одна помилка — і борщ буде блідим і неапетитним: як додавати буряк, щоб страва зберегла багряний колір

Читать на русском
Автор
24816
Як зберегти колір буряка під час додавання у борщ
Як зберегти колір буряка під час додавання у борщ. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Секрети яскравого та особливо апетитного борщу

Борщ — це не просто страва, а частина культури. Його готують тисячею різних способів — навіть з фрикадельками.

Бажаєте, щоб ваш борщ мав насичений червоний колір? "Телеграф" розкриє кілька кулінарних хитрощів, які допоможуть зберегти колір буряка і зробити ваш борщ справжньою окрасою столу.

Запікання буряка

Запечіть буряк у фользі перед тим, як класти його в засмажку. Засмажку додавайте в борщ наприкінці приготування, коли інші продукти вже будуть готовими. Це допоможе зберегти його яскравий колір і насичений смак.

Окреме пасерування

Пасеруйте буряк окремо від інших овочів. Так ви збережете його колір і зможете контролювати інтенсивність відтінку борщу. Так само додавайте засмажку в кінці, щоб буряк не переварився

Сирий буряковий сік

Додайте трохи свіжого бурякового соку в кінці варіння. Це додасть борщу яскравості і свіжості. І, звісно, він дуже насичено-червоним.

Кислота — рятівник кольору

Лимонний сік або оцет допоможуть зберегти колір буряка під час термічної обробки. Зараз кулінари відмовляються від оцту на користь лимонного соку. Також можна використовувати комбінацію цукру та томатної пасти — це створює карамелізовану скоринку на буряку, яка зберігає його яскравий колір.

З цими порадами ваш борщ буде ідеальним. Також ми розповідали, чому кухарі не радять додавати у борщ один інгредієнт, який багато хто вважає обов’язковим.