Залишатиметься свіжою тижнями: як найкраще зберігати цибулю, щоб вона не гнила та не проростала

Читать на русском
Автор
23582
Цибуля тижнями буде свіжою Новина оновлена 16 вересня 2024, 12:33
Цибуля тижнями буде свіжою. Фото ru.freepik.com

Лайфхаки зі зберігання цибулі

Оскільки цибуля є обов'язковим інгредієнтом більшості солоних страв, або ж взагалі основним, як, наприклад, в цибуляниках, вона, як правило, є базовим продуктом у холодильнику господині. Дехто намагається купувати цибулю з запасом, щоб у якийсь момент не було неприємних сюрпризів.

Саме тому важливо вміти правильно зберігати цей овоч, аби він не проростав та не гнив. Як це зробити — розповідають на порталі "Mirror".

Як зберігати цибулю

Чак Сілларі, шеф-кухар і засновник Mortadella Head, розповів, що зберігає цибулю в коморі, але також підійде будь-яке темне та прохолодне місце. Він рекомендує використовувати відкритий кошик для зберігання, оскільки це сприяє хорошій циркуляції повітря, що допомагає максимально продовжити термін її зберігання.

Тепло і світло можуть викликати проростання цибулі, що робить її зеленою і додає гіркоти. Не варто тримати цілі цибулини в холодильнику, оскільки там надто холодно та волого для їхнього зберігання. Краще зберігати їх при кімнатній температурі в шафі або ящику, якщо комора відсутня. Так цибуля залишиться свіжою протягом кількох тижнів.

Раніше ми розповідали, які хитрощі застосовували радянські господині, щоб економити. Деякі радянські лайфхаки використовуються навіть досі.