Один трюк зробить ваш гарнір неймовірним: шеф розповів, чому в ресторанах таке смачне картопляне пюре

Читать на русском
Автор
4106
Пюре виходить нереально ніжним та вершковим
Пюре виходить нереально ніжним та вершковим. Фото foodandwine.com

Такого картопляного пюре ви ще не куштували

Кухарі мають свої секрети приготування найкращих страв. Ми розповідали, як підготувати гриби. Тепер ділимось секретами шовковистого картопляного пюре.

Цим рецептом кухар Ентоні Бурден поділився з Food & Wine. Хоч таке пюре і вимагає трохи більше зусиль, ніж традиційне, та цей спосіб приготування дозволяє досягти неймовірної ніжності та вершковості.

Інгредієнти:

  • приблизно два кілограми картоплі (в оригіналі йдеться про сорт Yukon Gold, беремо будь-яку жовту та крохмалисту картоплю)
  • 2 столові ложки солі
  • 6 столових ложок несолоного вершкового масла
  • 1/2 склянки жирних вершків

Спосіб приготування:

  1. Помістіть картоплю, розрізану навпіл, в каструлю з підсоленою водою. Варіть до готовності (близько 15-20 хвилин).
  2. Злийте воду і дайте картоплі трохи охолонути. Почистіть, пропустіть картоплю через м'ясорубку, а потім через сито для досягнення максимально гладкої текстури.
  3. Перекладіть картопляне пюре в каструлю і поставте на середній вогонь. Поступово додавайте вершкове масло, постійно помішуючи.
  4. Введіть жирні вершки і ще раз добре перемішайте. Спробуйте на сіль і додайте за необхідності.

Цей рецепт картопляного пюре поєднує комфорт і розкіш, він розкриває найніжніші відтінки смаку картоплі. Це ідеальний гарнір до будь-якого м’яса. Наприклад, до соковитих котлет.