Лимонне печиво із ніжною сирною начинкою: рецепт простого десерту до чаю

Читать на русском
Автор
Домашнє лимонне печиво з начинкою
Домашнє лимонне печиво з начинкою. Фото Скріншот Instagram/katia_cooking, колаж "Телеграф"

Це печиво готується без зайвого клопоту, з ним впорається навіть новачок

Десерти здатні підняти настрій у найпохмуріший день, особливо, якщо це домашнє лимонне печиво з сирною начинкою. Воно виходить ароматне, м'яке всередині й трохи хрустке зовні. Це печиво стане чудовим доповненням до чашки чаю чи кави.

Готується воно дуже просто. А отже підійде для тих випадків, коли хочеться побалувати себе та рідних чимось смачненьким. Рецептом випічки поділилася на своїй сторінці в Instagram фудблогер katia_cooking_.

Інгредієнти

  • 360 г борошна
  • 5 г соди
  • сіль дрібка
  • 160 г цукру
  • цедра 1 лимона великого
  • 200 г вершкового масла
  • 1 яйце ціле + 1 жовток
  • 35 г соку лимона

Для начинки:

  • 160 г м'якого сиру кисломолочного
  • 30 г цукру
  • цедра 1 лимона

Як приготувати лимонне печиво з сиром

  1. Спочатку треба приготувати начинку. Перемішайте м'який сир з цукром та цедрою лимона, сформуйте кульки по 25 г і помістіть у морозилку на 15-20 хвилин.
  2. Вершкове масло кімнатної температури збийте із цукром та сіллю.
  3. Додайте яйця та збивайте до пишності.
  4. В кінці влийте сік лимона і додайте просіяне борошно із содою. Лопаткою замішайте тісто.
  5. Розділіть тісто на кульки, розплющте в долонях, сформувавши заглиблення, і помістіть туди начинку. Сформуйте кружечки й обваляйте в цукрі з цедрою.
  6. Поставте в морозилку на 15 хвилин.
  7. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Готове печиво за бажання можна посипати цукровою пудрою.