Лимонне печиво із ніжною сирною начинкою: рецепт простого десерту до чаю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Це печиво готується без зайвого клопоту, з ним впорається навіть новачок
Десерти здатні підняти настрій у найпохмуріший день, особливо, якщо це домашнє лимонне печиво з сирною начинкою. Воно виходить ароматне, м'яке всередині й трохи хрустке зовні. Це печиво стане чудовим доповненням до чашки чаю чи кави.
Готується воно дуже просто. А отже підійде для тих випадків, коли хочеться побалувати себе та рідних чимось смачненьким. Рецептом випічки поділилася на своїй сторінці в Instagram фудблогер katia_cooking_.
Інгредієнти
- 360 г борошна
- 5 г соди
- сіль дрібка
- 160 г цукру
- цедра 1 лимона великого
- 200 г вершкового масла
- 1 яйце ціле + 1 жовток
- 35 г соку лимона
Для начинки:
- 160 г м'якого сиру кисломолочного
- 30 г цукру
- цедра 1 лимона
Як приготувати лимонне печиво з сиром
- Спочатку треба приготувати начинку. Перемішайте м'який сир з цукром та цедрою лимона, сформуйте кульки по 25 г і помістіть у морозилку на 15-20 хвилин.
- Вершкове масло кімнатної температури збийте із цукром та сіллю.
- Додайте яйця та збивайте до пишності.
- В кінці влийте сік лимона і додайте просіяне борошно із содою. Лопаткою замішайте тісто.
- Розділіть тісто на кульки, розплющте в долонях, сформувавши заглиблення, і помістіть туди начинку. Сформуйте кружечки й обваляйте в цукрі з цедрою.
- Поставте в морозилку на 15 хвилин.
- Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
Готове печиво за бажання можна посипати цукровою пудрою.