Цукерки з гарбуза: корисний десерт із мікрохвильовки

Читать на русском
Автор
Цукерки з гарбуза: корисний десерт із мікрохвильовки
  • 3 г

    Приготування

  • 3

    порції

  • 1

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

У цукерках із магазину, як відомо, корисного мало. Тому варто готувати корисні цукерки, наприклад з гарбуза.

Для приготування таких цукерок знадобиться гарбуз, трохи цукру та кориця. Вам не доведеться довго стояти біля плити, все зробить мікрохвильова піч за лічені хвилини. Щоб гарбузові цукерки вийшли справді смачними, обирайте солодкі плоди мускатних сортів.

Приготовлені цукерки з гарбуза рекомендується зберігати у герметичному контейнері у холодильнику, щоб вони не втратили форму.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Гарбуз натираємо на дрібній тертці. Додаємо цукор, перемішуємо та на 1 годину залишаємо. Нехай пустить сік.

  2. Потім додаємо корицю та ваніль. Ставимо гарбузову масу в мікрохвильову піч на 10 хвилин (600 Вт). Після цього даємо повністю охолонути.

  3. Потім знову ставимо гарбузову масу в мікрохвильову піч і уварюємо на максимальній потужності (треба періодично зупиняти процес і перемішувати) до густоти.

  4. Формочки для льоду або цукерок застеляємо харчовою плівкою і викладаємо гарячу гарбузову масу. Даємо повністю охолонути.

Як і з чим подавати

Гарбузові цукерки стануть чудовим доповненням до чашки чорного або зеленого чаю. Перед подачею викладіть цукерки на невелике блюдо або в гарну цукерницю.

Також ці цукерки можна додавати до десертів. Використовуйте їх для прикрашання кексів, пирогів чи мафінів. Або ж наріжте гарбузові цукерки на дрібні шматочки та додайте до натурального йогурту, грецького йогурту, сиру або каші.

Смачного!