Капуста в клярі: рецепт гарніру нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
2140
Капуста в клярі: рецепт гарніру нашвидкуруч
  • 20 хв

    Приготування

  • 8

    порцій

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Хрустка зовні та ніжна всередині капуста в клярі — простий, але смачний спосіб приготувати звичний овоч по-новому. Для страви не потрібні дорогі продукти, а лише капуста, яйця, сметана і трохи борошна. Потрібно буде витратити трохи часу на підготовку продуктів, обсмажити капусту, і на столі з’явиться ароматна, рум’яна закуска або гарнір, який сподобається всій сім’ї.

Поради щодо приготування капусти в клярі

  • До кляру можна додати будь-яку свіжу або сушену зелень, подрібнений часник, паприку, куркуму, білий перець, запашний перець, асафетиду, і це лише кілька варіантів з усіх можливих.
  • Капусту можна пропарити у пароварці 20 – 25 хвилин.
  • Якщо все ж таки капуста в клярі вийшла злегка жорсткою, а це залежить від її сорту, покладіть шматочки овочів у форму, змащену маслом, закрийте її алюмінієвою фольгою і запікайте в розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці протягом 15 — 20 хвилин.
  • За бажанням капусту можна занурити в кляр, потім обваляти в панірувальних сухарях і після обсмажити, від цього скоринка на овочі буде хрусткішою.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Ставимо на сильний вогонь глибоку каструлю, наповнену звичайною проточною водою, і доводимо рідину до кипіння.

  2. Тим часом очищуємо невеликий качан капусти від верхніх забруднених листків та промиваємо його під струменем холодної води. Потім сушимо овоч паперовими кухонними рушниками, кладемо на обробну дошку та розрізаємо капусту разом із качаном на скибки. Їх кількість залежить від розміру качана і коливається від 5 до 6 порцій.

  3. Через деякий час зменшуємо температуру плити на середній рівень, опускаємо в киплячу воду нарізану капусту та бланшуємо її протягом 8 – 10 хвилин. Потім відкидаємо її на друшляк і залишаємо в ньому на 15 – 20 хвилин, щоб стекла зайва рідина та шматочки овоча охололи.

  4. Поки остигає капуста, готуємо кляр. Кладемо в глибоку миску куряче яйце та збиваємо його вінчиком або столовою виделкою до пишності. Потім додаємо до нього сметану, очищену воду, до свого смаку сіль, чорний мелений перець і всипаємо просіяне пшеничне борошно. Змішуємо всі продукти до однорідності та повітряності, а потім переходимо до наступного кроку.

  5. Ставимо на середній вогонь сковороду і вливаємо до неї 2 – 3 столові ложки рослинної олії. Через кілька хвилин по черзі наколюємо на виделку 3 – 4 шматочки капусти та обмочуємо в клярі так, щоб він обволік їх з усіх боків. Потім викладаємо овоч у гарячу олію та обсмажуємо до золотистого кольору з одного боку, на це піде приблизно одна хвилина.

  6. Далі за допомогою кухонної лопатки перевертаємо шматочки на інший бік, накриваємо сковороду кришкою і смажимо капусту ще 60 – 80 секунд.

  7. Після цього перекладаємо її на паперовий кухонний рушник, щоб він увібрав у себе надлишки жиру, і тим же способом смажимо решту капустяних скибок, періодично підливаючи в сковороду олію. Готову страву розкладаємо порціями по тарілках і подаємо до столу.

Як і з чим подавати

Білокачанна капуста в клярі подається в гарячому або холодному вигляді як основна страва або гарнір до м’яса, птиці, риби, а також до дичини. Цю страву відмінно доповнить сметанний або соус на основі томатів та вершків.

Смачного!