"Готується легко, з’їдається швидко": Валентина Хамайко поділилася рецептом німецького сливового пирога

Читать на русском
Автор
712
Німецький сливовий пиріг. Фото Marilesya
Німецький сливовий пиріг. Фото Marilesya

Для пирога вам знадобиться молоко, борошно, яйця, вершкове масло і цукор.

У сезон злив актуальним стає питання, що ж приготувати з солодких фруктів. Ми вже ділилися з вами рецептом маринованих слив, а тепер розповімо, як приготувати німецький сливовий пиріг.

Простим рецептом поділилася на своїй сторінці в Instagram телеведуча Валентина Хамайко.

Рецепт німецького сливового пирога

Інгредієнти:

тісто:

  • борошно 200 г
  • розпушувач 5 г
  • масло 50 г
  • молоко 125 мл
  • цукор 80 г
  • ванільний цукор 10 г
  • яйця 2 шт
  • дрібка солі

начинка:

  • 10 слив
  • 1 ст л цукру + 1/2 ч л кориці

посипання:

  • 50 г цукру
  • 50 г масла
  • 80 г борошна

Спосіб приготування:

  1. Масло збити з цукром і поступово додати яйця. Важливо, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури.
  2. Поступово додати борошно, змішане з розпушувачем і вимісити віночком.
  3. Тісто викласти в форму. Зверху викласти нарізані часточками сливи.
  4. Потім перетерти разом всі інгредієнти для посипання і посипати нею сливи.
  5. Випікати на 180 градусах 35-40 хвилин.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт популярного сливового пирога з The New York Times