Краще будь-якого компоту: легкий рецепт "Мохіто" на зиму
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 13400
Приготувати коктейль "Мохіто" вдома зможе навіть кулінар-початківець
Якщо ви вже освоїли приготування ягідно-фруктового компоту на зиму за простим рецептом, то спробуйте заготовити на період холодів й інший напій – популярний коктейль "Мохіто". Він припаде до смаку всій родині, при цьому складники напою прості та доступні кожному.
Як передає "Телеграф", рецептом напою "Мохіто" на зиму поділилася в своєму Youtube фудблогерка Лілія Цвіт. За її словами, найбільш пасує до цього коктейлю аґрус, але можна спробувати смаки з іншими фруктами та ягодами.
Інгредієнти на 1 банку 3 л:
- аґрус — 300 г (0,5 л банка)
- цукор — 140 г
- ванільний цукор — 16 г
- лимон — 2 скибки
- м'ята — 2-3 гілки
Спосіб приготування:
- У трилітрову банку насипати 300 грамів добре промитого аґрусу. Додати дві скибки лимона, 2-3 гілочки м’яти та залити все кип’ятком. Накрити кришкою та залишити на 5 хвилин.
- Потім воду з банки злити в каструлю. Додати цукор, ванільний цукор. Перемішати, щоби цукор розчинився, і поставити закип’ятити.
- Далі гарячий відвар налити в банку. Накрити кришкою та закрутити. Перевернути кришкою вниз та закутати до застигання приблизно на дві доби.
"Мохіто" в домашніх умовах готовий! При вживанні напій можна охолодити і змішати з газованою водою.
Раніше "Телеграф" ділився простим рецептом приготування смачного хлібного квасу. А ще ми розповідали, як зварити джем із полуниці з мінімумом цукру – цей корисний смаколик має навчитися готувати кожен.