Для літнього теплого настрою: рецепт смачного компоту з черешні на зиму

Читать на русском
Автор
5434
Найпростіший рецепт компоту з ягід
Найпростіший рецепт компоту з ягід

Так само можна приготувати компот з вишні, полуниці, смородини, абрикос, сливи, аґрусу, кизилу, винограду та айви.

Літо — це сезон консервацій, і не тільки різних солінь, на кшталт маринованих огірків. Не варто забувати, що влітку природа обдаровує нас різними ягодами, з яких можна приготувати ягідно-фруктові компоти. Наприклад із черешні.

Рецептом дуже смачного, ароматного компоту, який обов’язково порадує вас холодною зимою, поділилася кулінарний блогер Лариса Валеріївна. Кулінар зазначає, що баночка такого напою поверне вас у літо навіть у саму морозну зиму.

Компот із черешні: рецепт

Інгредієнти:

  • Черешня
  • Лимон
  • Апельсин
  • Цукор

Спосіб приготування:

  1. Банки ретельно випийте та висушіть.
  2. Черешню попередньо замочіть у крижаній воді щонайменше 3 години, щоб "вигнати" всіх черв’ячків.
  3. У банку на 1/3 розкладіть черешню, і додайте по 1 кружечку очищених від шкірки лимона та апельсина.
  4. Після цього в банки насипте приблизно по 150-180 гр цукру.
  5. Залийте окропом і відразу закрутіть. Банки переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою до повного остигання.

Раніше "Телеграф" ділився простим рецептом приготування смачного хлібного квасу. А ще ми розповідали, як зварити джем із полуниці з мінімумом цукру – цю корисну смачність має навчитися готувати кожен.