Не поспішайте викидати часникові стрілки: як зробити з них корисну "закрутку" на зиму

Читать на русском
Автор
1520
Паста з часникових стрілок
Паста з часникових стрілок. Фото static.1000.menu

Стрілки від часнику можна використовувати для приготування смачної страви

Бутони квіток часнику, що не розкрилися, — так звані часникові стрілки — прийнято зрізати, що цибулини краще росли. Багато городників їх просто викидають. Мало хто знає, що з часникових стрілок можна зробити смачну пасту на зиму, до того ж, вони містять вітаміни та мінерали.

Незвичайним рецептом "закрутки" на зиму із часникових стрілок поділилася блогерка Олена Тимків у Instagram. За її словами, ця паста — джерело вітамінів, гарний додаток до різних страв і навіть самостійна закуска. Часникові стрілки менш гострі, ніж часник, і мають слабкіший запах.

Як приготувати закуску із часникових стрілок на зиму

Помийте стрілки, викладіть на рушник, щоб висохли. Ножицями відріжте бутон квітки і залиште в’янути на 2-3 дні.

Потім пропустіть стрілки через м’ясорубку, складіть чисті сухі банки, заповнюючи масою половину або 2/3 ємності. Залийте олією і просто закрийте кришкою. За бажанням пасту можна присолити.

Зберігати можна як в холодильнику, так і просто в коморі.

Такий незвичайний соус із часникових стрілок підійде до безлічі страв. Додайте цю пасту до м’яса, смаженої картоплі, різних тушкованих овочевих страв та рагу. Або просто полийте заправкою вареники або пельмені.

Раніше "Телеграф" писав, як закрити швидко на зиму кабачки. За цим рецептом овочі виходять смачні та пряні.