Підійдуть помідори будь-яких сортів: як закрити томати на зиму без стерилізації
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 7298
Замаринувати томати на зиму можна дуже просто та швидко
Сезон "закруток" на зиму в самому розпалі. Один із традиційних овочів для консервації – помідор. Багато хто надає перевагу зберігати на період холодів в’ялені томати, але найчастіше цей овоч маринують. Мариновані помідори дуже соковиті та смачні, й чудово доповнюють як звичайний обід, так і святкову вечерю.
Рецептом маринованих томатів на зиму поділилася блогерка Олена Тимків у Instagram. Головний козир цього способу закривання – помідори не потрібно стерилізувати. Що ще важливо, для цього рецепту підійдуть плоди будь-яких сортів.
Складові:
- Помідори (кількість залежить від розміру плодів та обсягу)
Маринад на 2,5 л води:
- 6 ст. ложок цукру
- 4 ст. ложки солі
- 100 мл оцту
- Чорний та ароматний перець горошком
- Гвоздика
- Лавровий лист
Спосіб приготування:
- Помити помідори та закласти в чисті банки.
- Залити окропом на 3 хвилини. Воду злити і одразу залити киплячим маринадом.
- Закрити банки. Перевернути вгору дном до остигання. Зверху накрити рушником чи ковдрою.
Раніше "Телеграф" писав, як легко та просто закрити на зиму кабачки. Зробити це можна без стерилізації. Але важливо врахувати один нюанс, щоб банки згодом не "вибухнули".
А також ми ділилися рецептом найсмачнішого гострого салату на зиму. Основні інгредієнти – морква та болгарський перець.