Рецепт м’якого, як пух, тіста: лише один інгредієнт і булочки будуть завжди пишними

Читать на русском
Автор
7502
Рецепт пишних булочок
Рецепт пишних булочок. Фото tvcook

Тісто швидко збільшиться в об’ємі втричі

Працювати з дріжджовим тістом для булочок – одне задоволення. Воно швидко збільшується в об'ємі і дуже еластичне. Однак спробуйте додати до інгредієнтів звичайний оцет. У цьому способі приготування булочок він є обов’язковим. Читайте також рецепт пельменів з оцтом.

Тісто з оцтом завжди виходить м’яке, пишне, повітряне. Рецептом пишних булочок поділилися на сайті vazhnoznat.

Як приготувати пишні булочки

Інгредієнти:

  • 2 склянки молока (1 склянка — 250 мл)
  • 4 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 2 яйця
  • 10 г дріжджів
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 0,25 склянки олії
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст. л. 9% оцту
  • 5 склянок борошна
  • жовток та молоко для змащення
  • кунжут для посипки

Приготування:

  1. У глибоку миску наливаємо 2 склянки теплого молока. Додаємо сухі дріжджі та перемішуємо вінчиком. Солимо суміш і всипаємо цукор. Вливаємо олію, додаємо 2 яйця, розпушувач і перемішуємо.
  2. У тісто всипаємо просіяне борошно, приблизно 5 склянок. Замішуємо тісто. Коли маса стане однорідною, додаємо м’яке вершкове масло та оцет. Продовжуємо замішувати тісто. Накриваємо миску з ним харчовою плівкою і кухонним рушником на 40 хвилин. За цей час тісто має значно збільшитись в об'ємі.
  3. Потім обомніть його і перекладіть на робочу поверхню. Відщипніть від тіста шматочки і округліть їх. Це заготівлі для майбутніх булочок.
  4. Деко змастіть олією. Викладіть на нього шматочки тіста. Накрийте плівкою і рушником на пів години. Булочки змастіть сумішшю жовтка та молока. Посипте кунжутом. Випікайте за температури 180 градусів 25–30 хвилин.

Раніше український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом солоних сирників без пшеничного борошна.