Приголомшливі мариновані печериці за 5 хвилин: простіше рецепта не існує

Читать на русском
Автор
1902
Домашні мариновані гриби набагато смачніші за магазинні
Домашні мариновані гриби набагато смачніші за магазинні. Фото photorecept.ru

Такий спосіб маринування грибів здолає навіть кулінар-початківець

Багато продуктів ми звикли купувати в магазині, але ті ж мариновані гриби легко готуються в домашніх умовах. Смак печериць виходить чудовим і в міру кислим, а аромат спецій додасть вашій заготівлі апетитності. Такі гриби не соромно подати й на святковий стіл.

Рецепт маринованих печериць за 5 хвилин розповідає Максим Нікітін у своєму кулінарному блозі jisty. Спосіб приготування грибів до непристойності зрозумілий. Що важливо, печериці будуть готові до вживання вже через кілька годин після охолодження.

Мариновані печериці за 5 хвилин

Складові:

  • 500 г печериць
  • 60 мл оцту 9%
  • 120 мл олії
  • 3 зубчики часнику
  • 10 горошин чорного перцю
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 4 шт. лаврового листа

Спосіб приготування:

  1. Нарізати гриби приблизно на рівні частини.
  2. Підготувати маринад для грибів: часник вичавити через прес, змішати всі інгредієнти (крім грибів) у каструлі, де варитимуться печериці.
  3. Додати гриби та варити 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи.
  4. Покласти гриби в банки та охолодити.
  5. Поставити у холодильник на 3-4 години. Через цей час гриби готові до вживання.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачних квашених буряків, які готували ще наші предки. А також ми розповідали, як замаринувати оселедець, щоб риба вийшла ідеальною.