Свинина по-грецьки: один інгредієнт надасть страві пікантності

Читать на русском
Автор
2954
Свинина з апельсинами по-грецьки
Свинина з апельсинами по-грецьки. Фото smak.ua

Незвичайний рецепт знайомого м’яса

Способів приготування м’яса безліч. Його можна запекти у духовці, посмажити на сковороді з різними інгредієнтами. Чи можна додати ще пікантності такій знайомій страві?

Приготувати ніжну та соковиту свинину нам допоможе апельсин. Smak поділився незвичайним рецептом.

Як приготувати свинину з апельсинами по-грецьки

Інгредієнти:

  • свиняча корейка з реберною кісткою – 1,2 кг;
  • лимон – 1 шт.;
  • апельсин – 4 шт.;
  • мед – 2 ст.
  • бульйон овочевий – 3 склянки;
  • оливки – 200 г;
  • крохмаль – 1 ст.л.;
  • чебрець — 1 ч.л.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль, перець – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо ретельно промийте у холодній воді, обсушіть на паперовому рушнику.
  2. Два зубчики часнику очистіть, наріжте скибочками і разом із м’ясом покладіть у миску.
  3. Апельсини помийте. Один апельсин очистіть від шкірки та білих волокон, потім наріжте скибочками. З другого апельсина спіраллю зріжте шкірку і відкладіть її убік.
  4. Вижміть сік з м’якоті трьох апельсинів, що залишилися, і лимона. Полийте соком м’ясо і поставте маринувати його на 2 години, потім обсушіть серветкою, посоліть і поперчіть з обох боків.
  5. Часник очистіть, пропустіть через прес, змішайте із сушеним чебрецем та медом. Натріть цією сумішшю м’ясо.
  6. Підсмажте його протягом 60 хвилин на деку в розігрітій до 200°С духовці.
  7. Додати маринад, в якому залишали м’ясо, бульйон, скибочки апельсина, апельсинову цедру та оливки. Продовжуйте смажити ще близько години. Наприкінці додайте розведений у невеликій кількості води крохмаль.

Телеграф раніше ділився рецептом маринаду для курячого м’яса. Він наситить курочку чудовим ароматом.