Три хвилини — і неймовірний медово-гірчичний салат готовий

Читать на русском
Автор
Дуже цікавий та яскравий салат
Дуже цікавий та яскравий салат. Фото cookorama.com.ua

"Вітамінна бомба" на тарілці

Салати навесні складають практично половину раціону. Якщо ви вже готували салат з моркви з м’ясом, обов’язково спробуйте цей цікавий та яскравий салат. До його складу входить безліч свіжих продуктів та смачна заправка.

Салат готується буквально за кілька хвилин. Рецептом поділились на порталі "Коліжанка".

Інгредієнти:

  • 5 ст. л. яблучного оцту
  • 3 ст. л. меду
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. французької гірчиці
  • 3 гілочки петрушки
  • 1 качан брокколі
  • 2 яблука
  • 2 моркви
  • 1 червона цибулина
  • 100 г волоських горіхів
  • 30 г сухої журавлини
  • 0,5 ч. л. меленого перцю чилі
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Спершу приготуємо заправку. Для цього змішуємо мед, олію, гірчицю, оцет, чилі, подрібнену петрушку. Все солимо та перчимо і прибираємо в холодильник на час приготування салату.
  2. Брокколі на 2 хвилини кладемо в киплячу підсолену воду. Одразу після цього відкидаємо його на друшляк і одразу перекладаємо в крижану воду.
  3. Моркву нарізаємо великими кубиками, яблука – великими шматочками, цибулю – півкільцями. До цих інгредієнтів додаємо брокколі, подрібнені горіхи, ягоди і заправку. Все перемішуємо.

Цей салат найсмачніше їсти одразу після приготування — так він буде найбільш ароматним та соковитим. Його можна їсти і як повноцінний гарнір, скажімо, до смачних котлет з цілим яйцем всередині.