Капуста, кефір та півгодини на кухні: смачніші за єврейські деруни ви нічого не куштували
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 51194
Смачно, легко і неймовірно хрумко
Деруни — це картопляні млинці, обсмажені в олії. Багатьом смак цієї страви знайомий ще з дитинства. Ніжні всередині, з хрусткою скоринкою зовні, деруни здатні спокусити кожного.
Сьогодні приготуємо деруни по-єврейськи – замість картоплі у рецепті від "1 хвилина" замість картоплі необхідно додавати капусту. Така страва виходить смачною і з хрусткою скоринкою, дуже смачною, можна робити хоч щодня влітку. Така легка закуска точно сподобається всій родині!
Як приготувати деруни по-єврейськи
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- борошно — 400 г;
- кефір – 400 мл;
- сіль — 0,5 ч.л;
- сода — 1 ч.л;
- капуста — 500 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Миємо та сушимо овочі. Капусту дрібно шаткуємо, ріпчасту цибулю ріжемо дрібним кубиком, моркву натираємо на тертці. На сковороді розігріваємо олію та обсмажуємо цибулю до м’якості. Потім додаємо в засмажку моркву, капусту, накриваємо кришкою і гасимо до готовності.
- У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль і збиваємо віночком. У кефірі окремо розчиняємо соду і змішуємо з яєчною сумішшю. Додаємо туди борошно, що просіює, замішуємо тісто.
- У тісто додаємо тушковані овочі, перемішуємо. На розігрітій сковороді обсмажуємо деруни на невеликій кількості олії, викладаючи тісто столовою ложкою. Ставимо на середній вогонь і готуємо до золотистої скоринки.
- Готові єврейські деруни викладаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб забрати зайвий жир.
Подаємо деруни у гарячому вигляді разом зі сметаною або улюбленим соусом. Смачного!