Сніданок за 10 хвилин: рецепт екзотичної угорської намазки на бутерброди

Читать на русском
Автор
24601
Від таких бутербродів ніхто не відмовиться
Від таких бутербродів ніхто не відмовиться. Фото shuba.life

Страва виходить дуже ситною та смачною

Ми розповідали, як готувати просту сирну намазку з солоним огірочком. Наступний рецепт буде дещо складнішим, але й результат вас очікує — неперевершений.

Кьорезет — традиційна угорська закуска з сиром й паприкою. Нею можна перекушувати з бутербродом або домашніми чипсами. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • Сир кисломолочний — 400 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Часник, зубчики — 3 шт.
  • Гірчиця медова — 2 ч. л.
  • Петрушка, гілочка — 2 шт.
  • Кріп, гілочка — 2 шт.
  • Сметана 20% — 3 ст. л.
  • Цибуля жовта ріпчаста — 1/4 шт.
  • Паприка мелена — 1 ст. л.
  • Сіль — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Сир викладаємо у миску й перетираємо виделкою. Не повинно залишитись грудочок.
  2. Подрібнюємо на тертці або четвертину великої ріпчастої цибулі, або половину маленької. Так саме подрібнюємо часник. Додаємо у сирну суміш терту цибулю й часник разом із соком.
  3. Миємо, сушимо та дрібно кришимо зелень. Додаємо разом із гірчицею, паприкою й сіллю. Ретельно перемішуємо.
  4. Додаємо розм’якшене, але не розтоплене вершкове масло й сметану. Знову перемішуємо.

Така намазка три доби зберігається в скляній банці у холодильнику. Також ми розповідали, як готувати смачні сирні бейгли.