Жодної капусти: тепер готуватимете голубці тільки за цим рецептом

Читать на русском
Автор
10133
Такі голубці стануть королем святкового столу
Такі голубці стануть королем святкового столу. Фото cesmak.info

Незвичайний рецепт класичної страви

Ви коли-небудь готували улюблені голубці у духовці? Готуються вони вдвічі менше, а капусту для такої страви взагалі можна не використовувати. Хіба це можливо? Так, якщо використовувати бурякове листя.

Якщо ви любите традиційні голубці і намагалися готувати долму, рецепт від "Це Смак" вам теж сподобається. Бадилля буряка не просто стане частиною вашого списку покупок, але і з легкістю очолить його. Спробуємо?

Як приготувати голубці з бурякового листя

Інгредієнти на 8 порцій:

  • бурякове бадилля – 20 шт.;
  • рис – 150 г;
  • свинячий фарш – 300 г;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль, чорний перець мелений, соняшникова олія – до смаку;
  • сметана – 5 ст. л.;
  • вода – 400 мл.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть рис до напівготовності. Залишіть остигати.
  2. Подрібніть цибулю, дрібно натріть моркву, обсмажуйте в маслі протягом 5 хвилин.
  3. Посоліть і поперчіть фарш. Змішайте з холодним рисом, а також половиною цибулі та моркви зі сковороди.
  4. Помийте бурякове листя, відріжте черешки, обшпарте окропом і злегка відбийте по центру.
  5. Викладіть трохи начинки в центр листа і загорніть.
  6. Щільно покладіть голубці в казан, посипте половиною засмажки.
  7. Змішайте сметану з 400 мл теплої води, залийте молочною сумішшю голубці.
  8. Накрийте котел фольгою замість кришки та відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 10 хвилин. Зніміть фольгу і готуйте голубці у буряковому листі ще 20 хвилин.

Якщо навіть такий рецепт здається вам стандартним, спробуйте приготувати голубці в тесті. Впевнені, що вам сподобається!