Смачні ковбаски до пива: простий рецепт кабаносів зі свинини по-польськи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2056
М’ясна страва чудово зберігатиметься навіть без холодильника
Улюблену закуску до пива можна приготувати вдома. Ви не повірите, але вдома можна приготувати навіть кабаноси – довгі тонкі ковбаски родом з Польщі. Вони з’явилися як їжа для мисливців і солдатів, що опинилися далеко від дому. Форма таких ковбасних виробів дозволяла їх вішати собі на шию у вигляді намиста або намотувати на руку як браслет.
Спробуємо приготувати такі смачні мисливські ковбаски за рецептом food-блогера Тетяни Руденко. Смачніше закуски вигадати неможливо!
Як приготувати кабаноси зі свинини
Інгредієнти:
- свинина (вирізка) – 2 кг;
- нітритна сіль – 40 гр (можна змішати 50:50 звичайна сіль: нітритна сіль);
- вода – 80 мл;
- сухий часник – 2 ч.л. (або свіжий);
- паприка солодка — 2 ч. л.;
- паприка копчена — 2 ч. л.;
- чорний перець – 1 ч. л.;
- соєвий соус – 80 мл;
- спеції — за бажанням, а в рецепті "Мексика", "Для сиров’ялених ковбасок", "Прованські трави", "Сушені помідори" та "Для бастурми" по 1 ч.л. кожній;
- цукор – 30 грн.
Спосіб приготування:
- Прокрутіть м’ясо через м’ясорубку з використанням сіточки з великими отворами.
- Перемішайте всі інгредієнти, закрийте харчовою плівкою та відправте в холодильник на 24 години.
- Вийміть із холодильника і викладіть ковбаски на ґрати сушарки за допомогою кондитерської насадки. Якщо важко видавлювати, можна додати трохи холодної води та розмішати, щоб фарш став більш еластичним. Зайва волога випарується.
- Сушіть у сушарці для овочів та фруктів близько 7 годин при температурі 70 градусів.
Щоб вразити своїх гостей наповал, до таких ковбасок приготуйте кавунове пиво. Приємного відпочинку!