Стоятиме весь рік і не забродить: ідеальний рецепт малинового варення на зиму

Читать на русском
Автор
32451
Вітамінне малинове варення
Вітамінне малинове варення. Фото 1000.menu

Смачний, корисний та ароматний десерт

Часто господині нарікають на те, що сире варення погано зберігається і через короткий час починає тинятися. Відбувається це через погано простерилізованих банок і кришок або недостатньої кількості цукру в варення. Саме тому терта малина із цукром – чудовий вихід. Це не просто смачно, а й корисно для імунітету.

Рецепт від "Це Смак" дозволить смачній заготівлі простояти до наступного врожаю ягід! Якщо ж разом із малиною ви розітріть ще кілька листочків м’яти, ваше варення буде ще ароматнішим!

Як приготувати сире малинове варення

Інгредієнти на 10 порцій:

  • малина – 1 кг;
  • цукор – 2 кг;
  • горілка – 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Малину переберіть, відокремте зіпсовані, м’яті ягоди. Відібрану малину покладіть у друшляк і промийте під проточною водою, максимально злийте всю рідину.
  2. Відміряйте необхідну кількість цукру, всипте в глибокий емальований таз та ягоди та цукор. Розітріть дерев’яною ложкою малину із цукром до однорідності.
  3. Банки вимийте, стерилізуйте в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки прокип’ятіть. Розкладіть малинове пюре по банкам. Поверхню посипте цукром. У кришки налийте по ложці горілки і, не зливаючи, одразу ж закрийте.

Ще один спосіб зберегти вітаміни в ягодах – заморозити малину. Спробуйте — і ви не пошкодуєте!