Хитрість сербських кухарів: такі кабачки з’їдять разом з тарілкою

Читать на русском
Автор
162698
Такі кабачки виходять дуже смачними
Такі кабачки виходять дуже смачними. Фото today.ua

Чудова бюджетна страва на всю сім’ю

Ми розповідали, як приготувати смачні кабачки, тушковані в сметані. Тепер ділимось сербською варіацією цієї страви.

Це ситне частування для сімейного обіду. Такі кабачки можна подати на стіл, як гарнір чи закуску. Весь секрет — у соусі: він просочує кабачки та робить їх дуже м’якими, ніжними, з вершковим смаком. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 кг
  • Рослинна олія — 3 ст.л
  • Базилік сушений — 0.5 ч.л
  • Сушена петрушка — 1 ч.л
  • Паприка — 0,5 ч.л
  • Сіль, перець — до смаку
  • Вода — 100 мл
  • Сметана — 200 мл
  • Яйце куряче — 1 шт
  • Борошно — 1 ст.л
  • Часник — 2 зубчик
  • Кріп — 20 г

Спосіб приготування:

  1. Кабачки або цукіні миємо, кожен розрізаємо на дві поздовжні частини. Нарізаємо їх часточками шириною 5 мм та перекладаємо в глибоку миску.
  2. Окремо приготуємо маринад. Змішуємо олію, сухі трави, солодку паприку, чорний перець і сіль. Виливаємо його на кабачки, перемішуємо.
  3. Кабачки викладаємо на деко в один шар та ставимо в розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо їх 15 хвилин.
  4. Для соусу у сметану додаємо яйце та борошно. Кришимо часник та кріп, додаємо. Вливаємо в соус воду, солимо, перчимо та перемішуємо.
  5. Кабачки після запікання перекладаємо у сковороду, заливаємо сметанним соусом. Ставимо на вогонь; коли закипить, зменшуємо газ до мінімального, тушкуємо до загусання близько 3-5 хвилин.

Готову страву перекладаємо у красиву тарілку. Також ми розповідали, як приготувати смачну запіканку зі вчорашніх макаронів.