Рецепт, якому 200 років: хрускіт цих ніжинських огірків відомий на весь світ

Читать на русском
Автор
13960
Стародавній рецепт маринованих огірків
Стародавній рецепт маринованих огірків. Фото vazhnoznat.com

Вам навіть оцет не знадобиться

Рецептів маринованих огірків існує безліч і в кожного кулінара є перевірений. Серед цієї безлічі існують кілька рецептів, що заслужили всенародне визнання.

До старовинних рецептів належить і рецепт легендарних ніжинських огірків. З 1787 регулярно поставляли до імператорського столу, а сам рецепт зберігався за сімома печатками! На щастя, сьогодні він став доступним кожному, хто прагне випробувати улюблені ласощі. Разом з Food Oboz поділимося одним із найстародавніших рецептів огірків.

Як приготувати ніжинські огірки

Інгредієнти:

  • свіжі огірки — 1 кг;
  • вода — 2 л;
  • сіль — 100 г;
  • листя хрону, тархун, стебла кропу — до свого смаку;
  • часник — 3 зубчики;
  • червоний стручковий перець — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. На дно банки викладіть зелень, крім хрону, часник, стручок перцю червоного.
  2. Огірки помийте та викладіть їх на дно банки практично до самого верху.
  3. У воді розчиніть сіль і розчином, що вийшов, залийте огірки.
  4. Зверху викладіть зелень кріп та листя хрону, закрийте капроновими кришками. Готові огірки можна їсти вже за 3 дні.

А ви знали, що ще існує салат "Ніжинський"? Приготуйте його і порівняйте обидва рецепти "Телеграфа".