Смажити більше не будете: рецепт баклажанів, які хочеться готувати каструлями

Читать на русском
Автор
146805
Такий літній салат приготувати дуже просто
Такий літній салат приготувати дуже просто. Фото Лайфхакер

Більше не треба смажити баклажани

Ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи. Ви могли не знати, але за цим же принципом можна приготувати і баклажани. Готова страва виходить неймовірно смачною та апетитною.

Такі баклажани по-корейськи виходять дуже смачними, і просто готуються. Цей салат точно стане вашим улюбленим — тільки спробуйте. Рецептом поділились на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • Баклажан – 3 штуки;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Морква – 1 штука;
  • Перець солодкий – 1 штука;
  • Гострий перець – ⅓;
  • Оцет – 40 мілілітрів;
  • Соєвий соус – 2 столові ложки;
  • Кунжут – 2 столові ложки;
  • Олія – 2 столові ложки;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Часник – 6 зубчиків;
  • Сіль, перець та спеції – на власний смак.

Спосіб приготування:

  1. Для маринаду змішуємо столовий оцет з соєвим соусом і цукром. До отриманої суміші додаємо рослинну олію та майоран. Можна додавати й інші улюблені спеції.
  2. Гострий перець дуже дрібно нарізаємо. Додаємо до соусу, перемішуємо і залишаємо маринад — щоб настоявся.
  3. В цей час шаткуємо складові салату. Цибулю нарізаємо тонкими половинами кілець, а моркву – довгою соломкою.
  4. У солодкого перцю видаляємо серцевину з насінням і також нарізаємо довгою соломкою. Часник нарізаємо дуже дрібно або подрібнюємо будь-яким зручним способом.
  5. Все змішуємо та добре перемішуємо. Баклажани відварюємо у киплячій воді впродовж 6 хвилин, а потім даємо їм трішки охолонути та знімаємо шкірку.
  6. Готові баклажани нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо їх до всіх інших овочів.
  7. Ретельно перемішуємо, заправляємо маринадом і знову мішаємо.
  8. Готову страву залишаємо у холодильнику на добу. Перед подачею посипаємо смаженим кунжутом.

Виходить дуже смачно. Можна приготувати одразу більше салату — щоб смакувати кілька днів. Також ми розповідали, як смачно закрити баклажани на зиму.