Усім ще по "їжачку": хитрий і бюджетний спосіб нагодувати всю сім’ю

Читать на русском
Автор
8860
"Їжачки" готуються просто, з’їдаються швидко
"Їжачки" готуються просто, з’їдаються швидко. Фото unian.ua

Цю страву із задоволенням лопають навіть діти

Навіть у найдосвідченішого кулінара іноді виникає питання, що приготувати до сімейної вечері. Якщо хочеться урізноманітнити "котлетне" меню, то ця страва саме для вас.

М’ясні "їжачки" за рецептом "УНІАН" ідеально підійдуть і до сімейної вечері, і на святковий стіл. Округлої форми, з зернами рису, що "виглядають" назовні, вони сподобаються навіть дітям. Будьте обережні: через таких "їжачків" члени сім’ї можуть побитися!

Як приготувати м’ясні "їжачки" у сметанному соусі на сковороді.

Інгредієнти:

  • фарш — 400 г;
  • рис — 0,5 ст.;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • вершкове масло — 1,5 ст. л.;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • олія рослинна рафінована — 3 ст. л.

Для соусу:

  • вода — 1,5 ст.;
  • сметана — 3 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 1 ст. л.;
  • сіль та перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Рис відварюємо до готовності.
  2. Моркву натираємо на тертці, цибулі подрібнюємо та обсмажуємо на вершковому маслі.
  3. Рис, фарш, моркву та цибулю змішуємо, додаємо яйце, солимо і ретельно перемішуємо.
  4. Формуємо їжачки діаметром 4-5 см, обсмажуємо їх на олії з обох боків.
  5. Для приготування соусу у воді ретельно розмішуємо сметану, сіль, перець та борошно.
  6. Отриманий соус виливаємо на "їжачки", накриваємо сковородою і тушкуємо їх на невеликому вогні 20 хвилин.

Рекомендуємо також приготувати молдовські ковбаски без оболонки за рецептом "Телеграфа". Смачна страва вам точно сподобається