Ми використовуємо Куки!

Незвичний "червоний" рис: страва, яку можна подати навіть без м’яса, і ніхто не піде голодним

Читать на русском
Автор
540
Такий рис навіть сам по собі дуже смачний
Такий рис навіть сам по собі дуже смачний. Фото 1000.menu

Він готується на сковороді з додаванням овочів

Ми розповідали, як смачно зварити рис. Наступна страва — це вищий рівень гарніру.

"Червоний" рис готується у сковороді, і подати його можна як самостійно, так і у вигляді гарніру. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Рис – 200 г.
  • Вода – 450 мл.
  • Перетерті томати – 150 мл.
  • Цибуля – 150 р.
  • Гострий перець – 1/2 або 1/3
  • Часник – 2 великі зубчики
  • Вершкове масло – 30 г.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Кмин свіжомелений – 2-3 дрібки
  • Сіль
  • Зелень

Спосіб приготування:

  1. Рис промиваємо, злегка обсушуємо. Обсмажуємо його на сковороді з невеликою кількістю олії.
  2. Крупа повинна набути легкого золотистого кольору. Орієнтовно на це піде близько 5 хвилин.
  3. Додаємо цибулю, накришену дрібним кубиком, кілька кілець гострого перцю. Все перемішуємо і готуємо на середньому вогні ще 5-7 хвилин.
  4. Потім кладемо тертий часник, перемішуємо і готуємо рівно 1 хвилину. Одразу вливаємо гарячу воду, потерті помідори, ще раз перемішуємо і доводимо до кипіння.
  5. Солимо, додаємо мелений кмин. Накриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні 15-20 хвилин.
  6. Коли рис готовий, кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо. Ще на кілька хвилин залишаємо під кришкою і тоді подаємо до столу.

Рис виходить неймовірно ароматний, яскравий і дуже смачний. Окрім самостійного смаку, він може стати додатком до соковитих котлет.