Навіщо лити горілку в маринад: секретний спосіб засолення червоної риби (РЕЦЕПТ)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3871
![Рибка виходить смачнішою, ніж в магазині](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/30/a96813aa-5497a3ccce0449fdcd2c8ba29e99530e.jpg?v=0675_1)
Простий маринад для червоної риби
Ми розповідали, як смачно приготувати скумбрію. Червону рибу люблять всі, але готовий малосольний продукт в магазині коштує чималих грошей.
Можна дещо заощадити, якщо купити свіже філе і засолити його самотужки. Цікавим рецептом поділились у інстаграм-акаунті hausteno4ek. Секрет цього маринаду — у використанні горілки. Активна частина приготування займає всього 20-25 хвилин, засолювання ж триває 8-10 годин.
Інгредієнти:
- червона риба (сьомга, форель) — 0,3 кг
- горілка — 30 мл
- сіль — 2 ст. л.
- цукор — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Зачищений, промитий та підсушений шматочок філе риби натираємо сіллю і цукром. Кладемо в неметалевий посуд, найкраще підійде скляний із кришечкою.
- Додаємо горілку. Закриємо посуд з рибою і ставимо у холодильник на 8-10 годин.
- Потім розсіл зливаємо, промиваємо рибу холодною водою. Сушимо паперовим рушником.
Зберігається така малосольна рибка в холодильнику, в чистому сухому посуді. Горілка не відчувається, зате посилює смак риби та додатково виконує дезинфікуючі функції. Також ми ділились іншими рецептами з рибкою:
- Ніжний салат з червоною рибою
- Апетитна рибка, тушкована в моркві
- Проста та бюджетна закуска з оселедця