Така консервована рибка вийде в сто разів смачнішою за магазинну

Читать на русском
Автор
Консерви виручать, якщо немає часу готувати
Консерви виручать, якщо немає часу готувати. Фото smachnonews.24tv.ua

Ви забудете дорогу до магазину

Кожен кулінар намагається підготуватися до масованих атак по об’єктах енергосистеми України. У цих умовах важливо зробити запаси їжі, які простоять довгий час.

Smachnonews пропонує приготувати вдома консервовану рибу. Такі консерви відмінно врятують вас в умовах можливого блекауту або якщо просто немає часу на готування. Тільки кілька інгредієнтів та мінімум зусиль – і у вашому льоху неймовірна заготівля.

Як приготувати рибні консерви

Інгредієнти:

  • 3 кілограми мойви;
  • 1 кг цибулі;
  • 1 кг моркви;
  • 3 кг помідорів;
  • 3 ст. л. цукрової пудри;
  • 6 ст. л. солі;
  • 100 г оцту 9%;
  • перець, лавровий лист за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Помідори помийте, подрібніть, відправте в каструлю і доведіть до кипіння.
  2. Моркву та цибулю очистьте. Моркву крупно натріть, цибулю — наріжте кільцями. Обсмажте овочі на олії та відправте їх у помідорну масу.
  3. У чавунну місткість шарами викладіть рибу, зверху помідорну масу. Додайте спеції та тушкуйте на маленькому вогні три години. За 10 хвилин до готовності вилийте в сковороду оцет.
  4. Готову гарячу рибу розкладіть у чисті та простерилізовані банки. Банки з рибними консервами простерилізуйте у каструлі з водою щонайменше 30 хвилин.

На випадок блекауту рекомендуємо також приготувати мариноване сало за рецептом "Телеграфа". У вас вийде м’яке та соковите м’ясо.