Салат "Олімп"

Читать на русском
Автор
Салат "Олімп"
  • 20 хв

    Приготування

  • 4

    порції

  • 154.9 Ккал

    / 100 гр

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    154.9 Ккал

  • Білки

    11.3 г

  • Жири

    16.4 г

  • Вуглеводи

    4.9 г

Салати з копченим м’ясом та ананасами давно завоювали любов багатьох завдяки їхньому незвичайному смаку та легкості приготування.

Цей рецепт — простий, але дуже смачний варіант, який чудово підходить як для святкового застілля, так і для щоденного меню. Завдяки вдалому поєднанню інгредієнтів страва виходить водночас ситною та легкою.

Основу салату складають листя зеленого салату, що додає свіжості, та копчене м’ясо, яке надає аромату й насиченого смаку. Солодкий консервований ананас вдало контрастує із солонуватими інгредієнтами.

Цей рецепт, яким поділились на YouTube-каналі Вкусно Просто и Доступно не потребує багато часу чи складних технік. Усі інгредієнти прості у підготовці, і навіть початківець на кухні впорається із завданням. Салат стане яскравим доповненням вашого столу та обов’язково сподобається вашим рідним і гостям.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

  • Замініть майонез на грецький йогурт або легкий соус на основі сметани.
  • Злийте сироп і промокніть ананаси паперовим рушником перед додаванням у салат.
  • Використовуйте свіжий ананас замість консервованого, щоб зменшити кількість цукру.
  • За бажання використовуйте менш жирне м’ясо, наприклад, відварну курячу грудку замість копченого м’яса.

Етапи приготування

  1. Листя салату подрібнюємо та складаємо в глибоку миску.

  2. М'ясо нарізаємо соломкою.

  3. Варені яйця розрізаємо навпіл, а потім нарізаємо соломкою.

  4. Твердий сир також нарізаємо соломкою.

  5. Змішуємо всі інгредієнти в мисці та заправляємо майонезом.

  6. Викладаємо салат на порціонні тарілки, додаємо порізаний на шматочки ананас та за бажанням посипаємо кунжутом та паприкою.