Духовку вмикати не потрібно: рецепт лінивого "Наполеона" з вишнею
- Дата публікації
- Автор
-
6
порцій
Якщо ви хочете побалувати себе та своїх близьких десертом, але при цьому у вас немає часу на приготування класичного багаторівневого "Наполеона", тоді цей рецепт саме те, що вам потрібно!
Лінивий "Наполеон" з вишнею — це простий, але смачний торт, який легко приготувати навіть новачкам. Секрет цього рецепту — у найніжнішому заварному кремі та пікантному вишневому прошарку, які у поєднанні з хрустким печивом "вушка" створюють повітряну текстуру та багатий смак, що нагадує традиційний "Наполеон", але з яскравою ягідною ноткою.
Цей лінивий торт не вимагає тривалого випікання та багатоетапного приготування тіста. Печиво "вушка" замінює класичні шари, що значно спрощує процес: досить просто зібрати десерт і залишити його просочуватися. Зручно і те, що для цього рецепту підходять заморожені вишні, так що приготувати десерт можна будь-якої пори року, навіть коли свіжі ягоди недоступні. Незвичайним способом виготовлення поділилася фудблогер top_havchik_ на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти
-
300 гр
-
200 гр
-
40 - 0 гр
-
500 мл
-
300 гр
Для більш насиченого смаку вишневого шару додайте кілька крапель лимонного соку – це підкреслить кислинку ягоди.
Етапи приготування
-
Жовтки розтерти з цукром та крохмалем, влити молоко та варити до загустіння на середньому нагріванні. Вимкнути вогонь.
-
Додати масло і перемішати, перелити готовий крем в миску, накрити харчовою плівкою, поставити охолоджуватись.
-
До вишні без кісточок додаємо цукор і на середньому вогні доводимо до кипіння.
-
Потім додаємо розчинений у воді крохмаль і на повільному вогні кип’ятимо 5 хвилин, постійно помішуючи. Даємо охолонути.
-
Печиво подрібнюємо та збираємо тортик.
-
Перший шар печива, другий крем, третій шар – вишні, потім знову крем і посипаємо печивом.
-
Ставимо на ніч у холодильник.
Раніше ми розповідали, як приготувати популярний торт "Орео". Цей десерт не залишить байдужими любителів шоколаду.