Картопляна запіканка з ковбасками та овочевою заливкою: ситна вечеря за простим рецептом
- Автор
- Дата публікації
- Автор
-
45 хв
Приготування
-
6
порцій
Після довгого робочого дня ми часто шукаємо ідеї для швидкої, але поживної вечері.
Страви, які не тільки легко готуються, а й дарують насолоду всім членам родини, стають справжньою знахідкою. Якщо ви любите прості інгредієнти, які легко знайти в холодильнику, і водночас бажаєте створити щось смачне, картопляна запіканка з ковбасками та овочевою заливкою стане ідеальним варіантом.
Готувати цю страву дуже легко. Усе, що потрібно, — підготувати інгредієнти, запекти їх, і ви отримаєте ароматну та апетитну вечерю, яка точно сподобається кожному. Картопляна запіканка має ще одну перевагу — її можна адаптувати під ваші вподобання. Наприклад, додати більше овочів, замінити ковбаски на куряче філе чи навіть експериментувати з соусами. Такий рецепт чудово підходить і для тих, хто прагне мінімізувати витрати часу на кухні, і для тих, хто любить готувати смачні й збалансовані страви.
Інгредієнти
Кількість порцій:
-
800 гр
-
4 - 5 шт
-
2 шт
-
за смаком
-
за смаком
-
за смаком
-
за смаком
-
3 ст. л
-
200 гр
-
150 гр
-
150 гр
Етапи приготування
-
Картоплю нарізаємо тоненько, додаємо сіль, перець, приправу до картоплі, перемішуємо, викладаємо у форму, ставимо запікати при 180 градусах 30 хвилин.
-
До яєць додаємо сіль, майонез, чи сметану та збиваємо.
-
До яєчної суміші додаємо сир, помідори, зелень, кукурудзу та нарізані ковбаски. Перемішуємо.
-
Викладаємо суміш на картоплю та запікаємо ще 15 хвилин.
Блогерка lilika_cooking на своїй сторінці в Instagram показала, як готувати цю поживну страву.
Раніше ми розповідали, як приготувати "засипану" капусту. Колись без цієї страви на не обходилось жодне весілля на заході України.