-
15 хв
Приготування
-
2
порції
Багато хто думає, що брюссельська капуста – це щось складне або "не наше". Проте насправді це один з найсмачніших гарнірів чи навіть самостійних страв. На приготування потрібно лише 15–20 хвилин, після яких у вас на столі буде хрумка, ароматна, злегка солодкувата капуста з апетитною сирною скоринкою. Брюссельська капуста на сковороді готується елементарно, а результат – просто бомба. Спробуєте раз – і ця страва назавжди залишиться у вашому меню.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
800 г
-
до смаку
-
30 - 50 г
-
до смаку
Етапи приготування
-
Капусту промити, розрізати надвоє (інколи на 4 частинки, якщо дуже велика). Кинути в підсолений окріп, варити до напівготовності приблизно 5 хвилин.
-
На сковорідці розтопити вершкове масло. Перекласти капусту в сковорідку, перемішати, додати сіль і спеції на свій смак та накрити кришкою.
-
Залишити на середньому вогні на пару хвилин. Коли капуста буде легко протикатися виделкою, додати тертого сиру або фету.
Як і з чим подавати
Смажена брюссельська капуста ідеально підходить як теплий гарнір до м’яса (курятина, свинина, стейк, котлети), до риби чи морепродуктів. Також її можна їсти як самостійну страву на вечерю.
Перед подачею полийте брюссельську капусту соусом теріякі або соєвим соусом з часничком. За бажання посипте свіжомеленим перцем, кунжутом або підсмаженим мигдалем.