-
1 г
Приготування
-
6
порцій
Плоди обліпихи містять широкий спектр вітамінів, органічних кислот, мікроелементів, дубильні речовини, є незамінним джерелом антиоксидантів
Спосіб приготування
Обліпиху миємо та подрібнюємо в пюре.Додаємо воду та варимо протягом 25 хвилин.Потім перетираємо обліпиху через сито, додаємо цукор і варимо у два підходи.Спочатку – протягом 30 хвилин та залишаємо настоятися 3 години.Потім знову ставимо на невеликий вогонь на 30 хвилин.Після – закочуємо в заздалегідь простерилізовані банки.Вживання ягоди додає організму енергії та сил, так необхідних у холодну пору року. За смаком повидло кисло-солодке, воно сподобається тим, хто не любить нудотної солодощі в заготовках.
Як і з чим подавати
Подаємо до чаю, всілякій випічці (оладій, млинам), використовуємо для приготування гарячого чаю.