Варення з гарбуза

Читать на русском
Автор
Варення з гарбуза
  • 8 г

    Приготування

  • 3

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Неймовірне варення з гарбуза з додаванням лимона та апельсина буде яскравим смачним доповненням до таких улюблених млинців або тостів.

Варення — один із найсмачніших способів заготовити гарбуз на зиму. Секрет його ідеальної консистенції в тому, що варити його потрібно три рази з перервами на настоювання. За цей час гарбуз не розварюється, а стає прозорим, насичуючись сиропом, ароматами апельсина, лимона та кориці. У результаті ви отримуєте корисний і дуже смачний домашній десерт, який підніме настрій у холодну пору року.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Очистьте гарбуз, лимон та апельсин. Наріжте гарбуз брусочками. Лимон та апельсин пропустіть через м'ясорубку.

  2. Зваріть сироп із води та цукру.

  3. У сироп складіть гарбуз та апельсин із лимоном. Доведіть до кипіння та проваріть хвилин 15. Залиште настоятися 2 години. Потім знову закип'ятіть і знову проваріть хвилин 15. Так повторіть 3 рази.

  4. Складіть варення у стерильні банки та закрийте герметично кришками.

Як і з чим подавати

Варення з гарбуза з цитрусами має насичений смак та густу консистенцію. Його можна подавати з млинцями або тостами. Таке варення стане чудовою добавкою до сиру, натурального йогурту, сметани чи морозива. Густе гарбузове варення можна також використовувати як начинку для пирогів, рулетів, солодких пиріжків.

Смачного!