-
8 г
Приготування
-
3
порції
Неймовірне варення з гарбуза з додаванням лимона та апельсина буде яскравим смачним доповненням до таких улюблених млинців або тостів.
Варення — один із найсмачніших способів заготовити гарбуз на зиму. Секрет його ідеальної консистенції в тому, що варити його потрібно три рази з перервами на настоювання. За цей час гарбуз не розварюється, а стає прозорим, насичуючись сиропом, ароматами апельсина, лимона та кориці. У результаті ви отримуєте корисний і дуже смачний домашній десерт, який підніме настрій у холодну пору року.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
3 кг
-
1 кг
-
0,5 л
-
2 шт
-
по вкусу
Етапи приготування
-
Очистьте гарбуз, лимон та апельсин. Наріжте гарбуз брусочками. Лимон та апельсин пропустіть через м'ясорубку.
-
Зваріть сироп із води та цукру.
-
У сироп складіть гарбуз та апельсин із лимоном. Доведіть до кипіння та проваріть хвилин 15. Залиште настоятися 2 години. Потім знову закип'ятіть і знову проваріть хвилин 15. Так повторіть 3 рази.
-
Складіть варення у стерильні банки та закрийте герметично кришками.
Як і з чим подавати
Варення з гарбуза з цитрусами має насичений смак та густу консистенцію. Його можна подавати з млинцями або тостами. Таке варення стане чудовою добавкою до сиру, натурального йогурту, сметани чи морозива. Густе гарбузове варення можна також використовувати як начинку для пирогів, рулетів, солодких пиріжків.
Смачного!