Приготуєте на раз-два: це вівсяне печиво ідеально їсти з молоком

Читать на русском
Автор
Приготуєте на раз-два: це вівсяне печиво ідеально їсти з молоком
  • 35 хв

    Приготування

  • 12

    порцій

  • 572 Ккал

    / 100 гр

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    572 Ккал

  • Білки

    6 г

  • Жири

    20 г

  • Вуглеводи

    52 г

Вівсяне печиво – це справжня класика домашньої випічки, відома багатьом з дитинства. Звичайно, його легко знайти на полицях магазинів, але він не зрівняється з тим, що зроблено вдома, з турботою та любов’ю.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Родзинки заздалегідь промити і замочити в окропі на 30 хвилин, потім обсушити на паперових рушниках.

  2. Покласти вершкове масло кімнатної температури до чаші міксера, збити до кремового стану за допомогою насадки "лопатка".

  3. У мисці змішати цукор та коричневий цукор. Всипати до масла, перемішати в міксері до однорідності.

  4. Додати до суміші яйця кімнатної температури та ваніль.

  5. В іншій мисці змішати борошно, корицю, соду та сіль. Додати в два прийоми до суміші та швидко перемішати.

  6. Всипати вівсяні пластівці, перемішати. Додати родзинки, знову перемішати.

  7. Накрити тісто плівкою та прибрати в холодильник на пів години.

  8. Сформувати кульки вагою 50 г. Не приплескувати.

  9. Викласти кульки на деко, залишити відстань між ними, бо вони розпливуться.

  10. Духовку нагріти до 160-170°С, випікати 12-15 хвилин. Печиво має залишитись мʼякеньке в середині, наче недопечене, коли воно охолоне, воно буде хрустким по краях і м’яким усередині.

Вівсяне печиво набуває особливого смаку, коли його поєднати з прохолодним молоком, яке підкреслює його ніжну текстуру та легку солодкість.

Раніше ми публікували рецепт мармурового печива. Ця смакота має характерний "мармуровий" візерунок, що робить її особливо апетитною.