Приготуєте на раз-два: це вівсяне печиво ідеально їсти з молоком
- Автор
- Дата публікації
- Автор
-
35 хв
Приготування
-
12
порцій
-
572 Ккал
/ 100 гр
Вівсяне печиво – це справжня класика домашньої випічки, відома багатьом з дитинства. Звичайно, його легко знайти на полицях магазинів, але він не зрівняється з тим, що зроблено вдома, з турботою та любов’ю.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
195 гр
-
85 гр
-
2 шт
-
180 гр
-
9 гр
-
4.5 гр
-
10 гр
-
1 ч. л
Етапи приготування
-
Родзинки заздалегідь промити і замочити в окропі на 30 хвилин, потім обсушити на паперових рушниках.
-
Покласти вершкове масло кімнатної температури до чаші міксера, збити до кремового стану за допомогою насадки "лопатка".
-
У мисці змішати цукор та коричневий цукор. Всипати до масла, перемішати в міксері до однорідності.
-
Додати до суміші яйця кімнатної температури та ваніль.
-
В іншій мисці змішати борошно, корицю, соду та сіль. Додати в два прийоми до суміші та швидко перемішати.
-
Всипати вівсяні пластівці, перемішати. Додати родзинки, знову перемішати.
-
Накрити тісто плівкою та прибрати в холодильник на пів години.
-
Сформувати кульки вагою 50 г. Не приплескувати.
-
Викласти кульки на деко, залишити відстань між ними, бо вони розпливуться.
-
Духовку нагріти до 160-170°С, випікати 12-15 хвилин. Печиво має залишитись мʼякеньке в середині, наче недопечене, коли воно охолоне, воно буде хрустким по краях і м’яким усередині.
Вівсяне печиво набуває особливого смаку, коли його поєднати з прохолодним молоком, яке підкреслює його ніжну текстуру та легку солодкість.
Раніше ми публікували рецепт мармурового печива. Ця смакота має характерний "мармуровий" візерунок, що робить її особливо апетитною.