Торт "Наполеон"

Читать на русском
Автор
Торт "Наполеон"
  • 3 г

    Приготування

  • 12

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Торт "Наполеон" – це справжня класика, яка не потребує представлення. Його ніжні шаруваті коржі, просочені легким кремом, створюють ідеальну гармонію смаку, яку обожнюють як діти, так і дорослі.

Приготування цього десерту може здатися складним, але за пропонованим нами рецептом ви легко впораєтеся і зможете створити справжній кулінарний шедевр у себе на кухні. А опублікували його на Instagram-сторінці "lizaglinskaya".

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Для приготування коржів натерти масло на терку в борошно, змішати до стану крихти.

  2. Змішати сметану, яйце, харчову соду.

  3. img

    Додати в крихту, замісити тісто. Розділити на 11 частин. Обернути кожну кульку плівкою та прибрати у холодильник на 2 години.

  4. img

    Кожну частину розкотити у коло діаметром 24 см (форма 22 см). Зрізати все зайве, зробити проколи виделкою.

  5. img

    Випікати в розігрітій до 180 С духовці 5-6 хв.

  6. Для приготування крему молоко прогріти до кипіння.

  7. Перемішати яйця з цукром, додати борошно і крохмаль, знову перемішати до однорідності.

  8. Третину молока вилити в яєчно-борошняну суміш, перемішати і повернути у сотейник. На середньому вогні при постійному помішуванні довести до кипіння. Почекати 30 секунд і зняти з плити.

  9. img

    Перекласти у миску, додати ваніль, перемішати.

  10. Додати кубики холодного масла, перемішати.

  11. img

    Вистелити дно форми пергаментом, зверху покласти корж. Змастити 3 ст. л. крему. перемазати всі 10 коржів.

  12. img

    Корж, що залишився, подрібнити у крихту та з'єднати з обсмаженим подрібненим волоським горіхом. Присипати торт крихтою.

  13. Залишити торт на кілька годин при кімнатній температурі, потім прибрати у холодильник на 5-6 год.

  14. Зняти форму та присипати крихтою борти.

Варто залишити "Наполеон", щоб він добре просочився, і кожен шар наповнився ніжністю крему. Подавати з чашкою ароматного чаю або кави, щоб повністю насолодитися його багатим і вишуканим смаком. Смачного!