-
3 г
Приготування
-
12
порцій
Торт "Наполеон" – це справжня класика, яка не потребує представлення. Його ніжні шаруваті коржі, просочені легким кремом, створюють ідеальну гармонію смаку, яку обожнюють як діти, так і дорослі.
Приготування цього десерту може здатися складним, але за пропонованим нами рецептом ви легко впораєтеся і зможете створити справжній кулінарний шедевр у себе на кухні. А опублікували його на Instagram-сторінці "lizaglinskaya".
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
200 гр
-
8 ст. л
-
1 шт
-
0.5 ч. л
-
1 гр
-
500 гр
-
1 л
-
5 шт
-
40 гр
-
1.5 ст. л
-
200 гр
-
200 гр
-
за смаком
Етапи приготування
-
Для приготування коржів натерти масло на терку в борошно, змішати до стану крихти.
-
Змішати сметану, яйце, харчову соду.
-
Додати в крихту, замісити тісто. Розділити на 11 частин. Обернути кожну кульку плівкою та прибрати у холодильник на 2 години.
-
Кожну частину розкотити у коло діаметром 24 см (форма 22 см). Зрізати все зайве, зробити проколи виделкою.
-
Випікати в розігрітій до 180 С духовці 5-6 хв.
-
Для приготування крему молоко прогріти до кипіння.
-
Перемішати яйця з цукром, додати борошно і крохмаль, знову перемішати до однорідності.
-
Третину молока вилити в яєчно-борошняну суміш, перемішати і повернути у сотейник. На середньому вогні при постійному помішуванні довести до кипіння. Почекати 30 секунд і зняти з плити.
-
Перекласти у миску, додати ваніль, перемішати.
-
Додати кубики холодного масла, перемішати.
-
Вистелити дно форми пергаментом, зверху покласти корж. Змастити 3 ст. л. крему. перемазати всі 10 коржів.
-
Корж, що залишився, подрібнити у крихту та з'єднати з обсмаженим подрібненим волоським горіхом. Присипати торт крихтою.
-
Залишити торт на кілька годин при кімнатній температурі, потім прибрати у холодильник на 5-6 год.
-
Зняти форму та присипати крихтою борти.
Варто залишити "Наполеон", щоб він добре просочився, і кожен шар наповнився ніжністю крему. Подавати з чашкою ароматного чаю або кави, щоб повністю насолодитися його багатим і вишуканим смаком. Смачного!