Цукати з гарбуза
- Автор
- Дата публікації
- Автор
-
2 дн
Приготування
-
20
порцій
Цукати з гарбуза — це не тільки смачний, а й корисний десерт, який стане чудовою альтернативою магазинним солодощам. Завдяки своєму яскравому кольору, ніжному смаку та легкій карамельній нотці, ці цукати підкорюють як дорослих, так і дітей.
Гарбуз — універсальний овоч, який втілює осінній затишок, а в поєднанні з цукром і спеціями перетворюється на справжню гастрономічну насолоду. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "malvalanda".
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
2 шт
-
400 гр
-
2 ч. л
-
6 шт
-
3 шт
-
0.5 шт
Етапи приготування
-
Гарбуз нарізати на невеликі брусочки (товщиною приблизно 1 см і довжиною 3-4 см).
-
З апельсинів ножем або овочечисткою акуратно зняти цедру і вичавити сік.
-
Додати сік, цедру і цукор до гарбуза, перемішати та залишити на 8-10 годин, щоб гарбуз пустив сік. За можливості перемішувати гарбуз кожні 3-4 години.
-
Поставити гарбуз на вогонь, додати спеції (кардамон роздушити, корицю поламати на дрібніші шматки) та після закипання варити на маленькому вогні 10 хв.
-
Охолодити та повторити процедуру ще два рази. Під час останнього проварювання додати лимонну кислоту.
-
Охолодити до теплого стану та відкинути на сито. Залишити гарбуз на пару годин, аби збігла рідина.
-
Розкласти гарбуз на лотки електросушки та сушити при середній температурі декілька годин. Вони не мають бути дуже тверді, але й не мокрі.
Ваші цукати з гарбуза готові — яскраві, ароматні та неймовірно смачні! Вони стануть чудовим доповненням до чаю, домашньої випічки чи просто корисним перекусом. Смачного!