Цукати з гарбуза

Автор
Цукати з гарбуза
  • 2 дн

    Приготування

  • 20

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Цукати з гарбуза — це не тільки смачний, а й корисний десерт, який стане чудовою альтернативою магазинним солодощам. Завдяки своєму яскравому кольору, ніжному смаку та легкій карамельній нотці, ці цукати підкорюють як дорослих, так і дітей.

Гарбуз — універсальний овоч, який втілює осінній затишок, а в поєднанні з цукром і спеціями перетворюється на справжню гастрономічну насолоду. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "malvalanda".

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Гарбуз нарізати на невеликі брусочки (товщиною приблизно 1 см і довжиною 3-4 см).

  2. З апельсинів ножем або овочечисткою акуратно зняти цедру і вичавити сік.

  3. Додати сік, цедру і цукор до гарбуза, перемішати та залишити на 8-10 годин, щоб гарбуз пустив сік. За можливості перемішувати гарбуз кожні 3-4 години.

  4. Поставити гарбуз на вогонь, додати спеції (кардамон роздушити, корицю поламати на дрібніші шматки) та після закипання варити на маленькому вогні 10 хв.

  5. Охолодити та повторити процедуру ще два рази. Під час останнього проварювання додати лимонну кислоту.

  6. Охолодити до теплого стану та відкинути на сито. Залишити гарбуз на пару годин, аби збігла рідина.

  7. Розкласти гарбуз на лотки електросушки та сушити при середній температурі декілька годин. Вони не мають бути дуже тверді, але й не мокрі.

Ваші цукати з гарбуза готові — яскраві, ароматні та неймовірно смачні! Вони стануть чудовим доповненням до чаю, домашньої випічки чи просто корисним перекусом. Смачного!