
-
20 хв
Приготування
-
4
порції
Компоте – це простий та смачний фруктовий десерт, схожий на желе. Його готують із соку або відвару фруктів чи ягід, додаючи цукор та загусник, щоб він застиг. Це легка та освіжаюча страва, яка чудово підходить як самостійний десерт або як частина складніших ласощів.
Пропонуємо приготувати вишневий компоте за рецептом кулінарної блогерки Галини Зайцевої. Вишня додасть компоте яскравого смаку та кольору.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
150 г
-
60 мл
-
7 г
-
1 ст. л.
-
100 г
-
200 мл
Етапи приготування
-
Холодною кип'яченою водою замочуємо желатин на 15-20 хвилин.
-
Крохмаль змішуємо з вишневим соком, додаємо цукор та прогріваємо на слабкому вогні до початку закипання. Постійно помішуємо рідину.
-
Розчиняємо желатин на водяній бані та додаємо до соку з крохмалем.
-
Форму для компоте застеляємо харчовою плівкою. Викладаємо у форму вишні без кісточок та заливаємо ягоди рідкою масою.
-
Охолоджуємо до кімнатної температури та переставляємо в холодильник. За декілька годин компоте можна використовувати для приготування десертів.
Компоте можна їсти просто так, нарізавши шматочками. Він смакуватиме зі збитими вершками або морозивом. Також його можна додавати до фруктових салатів, використовувати як начинку для пирогів або прикрашати ним торти та інші десерти. Це універсальна заготовка для ваших кулінарних ідей.