-
1 г
Приготування
-
3
порції
Морквяні котлети — це чудова ідея не лише на випадок посту, а й просто для урізноманітнення щоденного раціону. Їх можна зробити як солодкими, так і солоними, подавати з сиропами або з гарніром.
Як приготувати таку універсальну страву, розповідаємо разом із food.net.ua. Це не складно, а завдяки простому секрету — додаванню манки — котлетки вийдуть навіть у кулінара-любителя і будуть добре тримати форму.
Етапи приготування
-
Моркву ретельно помийте та зніміть з неї шкірку. Складіть у каструлю та залийте її холодною чистою водою. Поставте на невеликий вогонь та варіть після закипання близько 15 хвилин, не більше. Щоб перевірити, чи готова морква, проткніть її ножем — він повинен легко входити.
-
Відварену й охолоджену моркву натріть на тертці (середній або дрібній). Додайте в моркву цукор і сіль та всипте 3 столові ложки манки. Ретельно перемішайте масу та залиште постояти на 10-15 хвилин, щоб манка набрякла і зв'язала всі компоненти.
-
В окрему тарілку висипте ще одну ложку манки. Ложкою набирайте моркву, формуючи акуратні круглі котлетки. Обваляйте їх у манці та викладіть на гарячу сковороду з олією.
-
Котлети слід смажити на середньому вогні близько 5 хвилин з обох боків до золотистої скоринки. Готуємо без кришки, тоді страва матиме хрустку скоринку.
Цей варіант рецепта для солодких котлет. Якщо хочете солоні, просто зменшіть кількість цукру, можна також додати зелень та часник. Також ми ділились рецептом апетитної намазки з квасолі.