
-
15 хв
Приготування
-
2
порції
Скляна локшина, або фунчоза, традиційно використовується в азіатській кухні, але вже перестала бути екзотикою і займає місце на полицях супермаркетів, а також у меню ресторанів та кафе. Завдяки властивостям добре вбирати соуси та аромати спецій, з неї можна готувати і гарячі страви, і салати.
Справжню фунчозу виготовляють з крохмалю бобів мунг, а також зустрічається локшина з картопляного або кукурудзяного крохмалю. У сухому вигляді вона біла, але при варінні стає майже прозорою, завдяки чому й отримала назву скляної.
Як готувати скляну локшину
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
1.5 - 2 л
-
150 - 200 г
Етапи приготування
-
Покладіть фунчозу в глибоку миску. Залийте окропом так, щоб локшина була повністю покрита.
-
Залиште на 5-7 хвилин (або згідно з інструкцією на упаковці). Фунчоза повинна стати м'якою, але зберегти пружність.
-
Відкиньте на друшляк і промийте холодною проточною водою, щоб локшина не злиплася. Дайте стекти зайвій воді. За бажанням, можна трохи нарізати локшину ножицями, щоб вона не була занадто довгою.
Холодний салат із фунчозою
Приготуйте скляну локшину. Додайте до фунчози нарізані соломкою огірок, моркву та болгарський перець, додайте кунжут і заправте салат соєвим соусом.

Скляна локшина з куркою чи яловичиною
На сковороді обсмажте нарізане соломкою або кубиками м'ясо. Додайте до нього готову фунчозу і за бажанням соєвий соус, теріякі або томатну пасту. Готуйте ще пару хвилин і знімайте з вогню.

Фунчоза з креветками та часником

На сковороді розігрійте олію, обсмажте дрібно нарізаний часник до аромату. Додайте креветки, обсмажуйте 2–3 хвилини до рожевого кольору. Викладіть фунчозу, полийте соєвим соусом, перемішайте і прогрійте все разом 1–2 хвилини. Готову страву посипте зеленню, кунжутом і за бажання — гострим перцем і подавайте на стіл.