Ми використовуємо Куки!

Скляна локшина

Читать на русском
Автор
Скляна локшина
  • 15 хв

    Приготування

  • 2

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Скляна локшина, або фунчоза, традиційно використовується в азіатській кухні, але вже перестала бути екзотикою і займає місце на полицях супермаркетів, а також у меню ресторанів та кафе. Завдяки властивостям добре вбирати соуси та аромати спецій, з неї можна готувати і гарячі страви, і салати.

Справжню фунчозу виготовляють з крохмалю бобів мунг, а також зустрічається локшина з картопляного або кукурудзяного крохмалю. У сухому вигляді вона біла, але при варінні стає майже прозорою, завдяки чому й отримала назву скляної.

Як готувати скляну локшину

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Покладіть фунчозу в глибоку миску. Залийте окропом так, щоб локшина була повністю покрита.

  2. Залиште на 5-7 хвилин (або згідно з інструкцією на упаковці). Фунчоза повинна стати м'якою, але зберегти пружність.

  3. Відкиньте на друшляк і промийте холодною проточною водою, щоб локшина не злиплася. Дайте стекти зайвій воді. За бажанням, можна трохи нарізати локшину ножицями, щоб вона не була занадто довгою.

Холодний салат із фунчозою

Приготуйте скляну локшину. Додайте до фунчози нарізані соломкою огірок, моркву та болгарський перець, додайте кунжут і заправте салат соєвим соусом.

Овочевий салат із фунчозою
Фунчоза з овочами

Скляна локшина з куркою чи яловичиною

На сковороді обсмажте нарізане соломкою або кубиками м'ясо. Додайте до нього готову фунчозу і за бажанням соєвий соус, теріякі або томатну пасту. Готуйте ще пару хвилин і знімайте з вогню.

Фунчоза з м’ясом рецепт
Фунчоза з м’ясом

Фунчоза з креветками та часником

Фунчоза з креветками рецепт
Скляна локшина з креветками

На сковороді розігрійте олію, обсмажте дрібно нарізаний часник до аромату. Додайте креветки, обсмажуйте 2–3 хвилини до рожевого кольору. Викладіть фунчозу, полийте соєвим соусом, перемішайте і прогрійте все разом 1–2 хвилини. Готову страву посипте зеленню, кунжутом і за бажання — гострим перцем і подавайте на стіл.