Заради цих лінивих котлеток на сніданок діти навіть раніше прокидатимуться
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 47999
Схаменіться, коли все з’їсте
Якщо ваші близькі відмовляються снідати навіть улюбленим омлетом та пишними оладками, у нас є чудова ідея! Впевнені, що варто вам хоч раз приготувати такий сніданок — і його проситимуть щоранку.
Вся справа в тому, що ми разом зі Shuba готуватимемо сьогодні ліниві котлети в листковому тесті. Зі звичайного фаршу і готового листкового тіста ви приготуєте такий сніданок, який з’їдять прямо з тарілкою. А наступного разу ви можете поекспериментувати і додати в начинку сир, овочі, зелень, варені яйця. Такі рулетики під силу приготувати без зайвої мороки навіть кулінару, що починає. Пробуємо?
Як приготувати ліниві котлети в листковому тесті
Інгредієнти на 6 порцій:
- листкове тісто дріжджове — 400 г;
- м’ясний фарш — 450 г;
- яйця курячі — 2 шт.;
- цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
- сіль — 10 г;
- перець чорний мелений — 5 г;
- твердий сир — 100 г.
Спосіб приготування:
- Фарш змішайте з одним яйцем, дрібно нарізаною цибулею, сіллю, перцем, ретельно перемішайте.
- Тісто посипте борошном, розкотіть і розріжте на чотири рівні смуги.
- Одну смужку тіста розмістіть на пергаменті, викладіть уздовж одного краю фарш, зверху додайте|добавляйте| тертого сиру. Загорніть другий край тесту збовтаним яйцем. За допомогою паперу поверніть рулет, розріжте на три частини і перенесете на лист, застелений пергаментом.
- Аналогічно сформуйте решту заготовок, змастіть їх яйцем і зробіть зверху надрізи. Надішліть їх у попередньо розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180°C.
Раніше ми розповідали, як вибрати фарш. З цими хитрощами ваші ліниві котлети будуть неймовірними.