Пишні оладки без краплі олії: 20 хвилин — і ви вже снідаєте

Читать на русском
Автор
1979
За цим рецептом оладки завжди вийдуть
За цим рецептом оладки завжди вийдуть. Фото static.1000.menu

Ідеально до ситного та смачного сніданку

Ароматні, пишні оладки — один із найпопулярніших і найулюбленіших сніданків. Зі сметаною чи солодким кремом — відірватися від них неможливо.

Сьогодні разом із "Главредом" ми приготуємо незвичайні оладки. У це складно повірити, але для їх приготування вам навіть олія не знадобиться. До того ж ви можете ласувати сніданком вже через 20 хвилин. Ці солодкі оладки точно здивують вас своєю ніжністю та ароматом.

Як приготувати пишні оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • 250 г теплого кефіру;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 0,5 ч. л солі;
  • 1 яйце;
  • 240 г борошна;
  • 0,5 ч. л соди.

Спосіб приготування:

  1. В окрему миску відправляємо кефір, цукор та сіль. Все ретельно перемішуємо за допомогою віночка.
  2. В отриману масу додаємо яйце і знову все перемішуємо. Туди ж невеликими порціями всипаємо борошно і замішуємо тісто — по консистенції воно має бути густим. Додаємо харчову соду, перемішуємо та даємо тесту "відпочити" 15 хвилин.
  3. На розігріту сковороду ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Смажимо їх на невеликому вогні з обох боків до золотистої скоринки.

Подаємо готові оладки з домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа" та насолоджуємося. Смачного.