Просто змішайте кефір із майонезом: близькі не здогадаються, що ви готуєте

Читать на русском
Автор
80004
Коржики вийдуть м’якими та пишними
Коржики вийдуть м’якими та пишними. Фото babusyni-retsepty

Відмінно для сніданку та до перших страв

Що робити в ситуації, коли хочеться сім’ю нагодувати швидким та ситним сніданком, але в холодильнику майже нічого немає? У цьому випадку вам допоможуть прості та ситні коржики.

Звичайно, близькі дуже здивуються, коли побачать, як ви готуєте цю страву від "Бабусиних рецептів". Але варто відкусити шматочок такого сніданку – і їхньому захопленню не буде межі. До того ж цією простою і ситною стравою можна не лише снідати, а й брати її з собою на перекус або подавати з першими стравами.

Як приготувати коржики на кефірі.

Інгредієнти:

  • кефір – 400 мл;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • борошно — 650 г;
  • розпушувач – 1 ст. л.;
  • рослинна олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Кефір виливаємо в миску, додаємо цукровий пісок та сіль, ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  2. В отриману масу додаємо майонез, просіюємо борошно та розпушувач. Замішуємо еластичне та нелипке тісто, накриваємо його рушником та залишаємо у теплому місці на 20 хвилин.
  3. Через зазначений час ділимо тісто на 6 рівних частин, з кожної формуємо коржики довільної форми.
  4. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо коржики та обсмажуємо їх до золотистої скоринки з обох боків.

А тепер заварюємо ароматну каву і насолоджуємося. Смачного!