Так кави ви ще не пили: що додати у напій для вишуканого смаку

Читать на русском
Автор
32931
Незвичайна кава з цитрусовими та гвоздикою
Незвичайна кава з цитрусовими та гвоздикою. Фото shuba.life

Ідеально для новорічного ранку

Після новорічної ночі хочеться трохи підбадьоритися. І це можна зробити тільки за допомогою ароматної кави.

Якщо святковим ранком хочеться незвичайного поєднання смаків, то можна приготувати каву з лимоном. А якщо ще додати цукру та трохи гвоздики – ви точно закохаєтесь у цей напій. У поєднанні з прянощами та цитрусовими ви отримаєте неймовірну каву — вишукану, ароматну, з кислинкою, але не нудотну. Вона не тільки підбадьорить, а й подарує безліч позитивних емоцій у новорічний ранок. Пропонує такий незвичайний рецепт Shuba.

Як приготувати каву з лимоном та гвоздикою

Інгредієнти на 2 порції:

  • кава мелена — 2 ст. л.;
  • апельсин, цедра — 15 г;
  • лимон, цедра — 15 г;
  • вода — 300 мл;
  • гвоздика — 4 шт.;
  • цукор — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У турку або на дно склянки краплинної кавоварки відправляємо цедру апельсина, лимона і бутони гвоздики таким чином, щоб кава заварювалася з ними або ж лилася на прянощі.
  2. Заварюємо каву, даємо їй настоятися протягом 2-5 хвилин і розливаємо в порційні чашки.
  3. У готовий напій додаємо цукор, шматочок лимона до смаку і насолоджуємося.

До речі, кавову гущу після приготування кави не виливайте в раковину чи унітаз. Вона вам ще знадобиться.