Так кави ви ще не пили: що додати у напій для вишуканого смаку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 32931
Ідеально для новорічного ранку
Після новорічної ночі хочеться трохи підбадьоритися. І це можна зробити тільки за допомогою ароматної кави.
Якщо святковим ранком хочеться незвичайного поєднання смаків, то можна приготувати каву з лимоном. А якщо ще додати цукру та трохи гвоздики – ви точно закохаєтесь у цей напій. У поєднанні з прянощами та цитрусовими ви отримаєте неймовірну каву — вишукану, ароматну, з кислинкою, але не нудотну. Вона не тільки підбадьорить, а й подарує безліч позитивних емоцій у новорічний ранок. Пропонує такий незвичайний рецепт Shuba.
Як приготувати каву з лимоном та гвоздикою
Інгредієнти на 2 порції:
- кава мелена — 2 ст. л.;
- апельсин, цедра — 15 г;
- лимон, цедра — 15 г;
- вода — 300 мл;
- гвоздика — 4 шт.;
- цукор — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У турку або на дно склянки краплинної кавоварки відправляємо цедру апельсина, лимона і бутони гвоздики таким чином, щоб кава заварювалася з ними або ж лилася на прянощі.
- Заварюємо каву, даємо їй настоятися протягом 2-5 хвилин і розливаємо в порційні чашки.
- У готовий напій додаємо цукор, шматочок лимона до смаку і насолоджуємося.
До речі, кавову гущу після приготування кави не виливайте в раковину чи унітаз. Вона вам ще знадобиться.