Складе конкуренцію навіть улюбленому борщу: готуємо незвичайний курячий суп по-румунськи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 818
Відмінна альтернатива звичним першим стравам
Якщо ж класичного борщу не хочеться, саме час для експериментів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати популярну в Румунії першу страву.
Такий суп називається "чорба", а готується він із курятини, картоплі, цибулі, томатів, солодкого перцю та кабачків. Лимонний сік, оцет та квас надають страві приємної пікантної кислинки. Суп виходить дуже ароматним, наповненим овочами та м’ясом з травами та насиченим томатним бульйоном. Незвичайним рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати румунський суп чорба
Інгредієнти на 4 порції:
- курятина – 600 г;
- картопля – 3 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- перець солодкий – 1 шт.;
- томати – 3 шт.;
- перець червоний гострий – 1/2 шт.;
- кабачки — 1/2 шт.;
- часник, зубчики – 3 шт.;
- квас – 200 мл;
- перець чорний, горошок – 4 шт.;
- сіль, корінь петрушки, зелень – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Курку миємо, нарізаємо шматочками. Заливаємо м’ясо 2,5 л води, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо півгодини.
- Овочі миємо і чистимо. Картоплю, цибулю та моркву нарізаємо довільними кубиками, відправляємо до м’яса і варимо 15 хвилин.
- Через зазначений термін додаємо порізані невеликими шматочками помідори, кабачок та перець, варимо всі 20 хвилин на маленькому вогні під кришкою.
- Вливаємо у каструлю теплий квас, туди ж відправляємо перець горошком, пропущений через прес часник та корінь петрушки. Варимо ще 10 хвилин.
У готовий суп додаємо подрібнену зелень і подаємо на стіл разом із домашнім хлібом. Насолоджуйтесь!